Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dva voznika pod vplivom prepovedanih substanc; 44-letnik zabodel 35-letnika

Objavljeno: Četrtek, 28.09.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG-b77e74174a5a09cedc4c03e5c96e293a-V

Fotografija je simbolična.

Krški policisti so zvečer v Leskovcu kontrolirali 21-letnega voznika osebnega avtomobila in posumili, da vozi pod vplivom prepovedanih substanc. Zasegli so mu nekaj posušenih rastlinskih delcev s sumom, da gre za konopljo. Hitri test na mamila je bil pri vozniku pozitiven, zato so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in zanj odredili še strokovni pregled. Pridržali ga niso, saj so ponj prišli prijatelji.

​Krški policisti so popoldne v Krškem ustavili 18-letnega voznika, za katerega se jim je zdelo, da se jih izogiba. Posumili so, da vozi pod vplivom prepovedanih substanc in naredili hitri test na mamila, ki je bil pozitiven. Odredili so mu strokovni pregled in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Po prejemu rezultata strokovnega pregleda bodo ustrezno ukrepali.

Trčila v vozilo avtošole

Sevniški policisti so popoldne na Orešju nad Sevnico obravnavali prometno nesrečo avtošole in še enega vozila, v kateri sta se poškodovali obe voznici. Po prvih ugotovitvah naj bi 22-letna voznica osebnega avtomobila vozila na prekratki varnosti razdalji za avtom avtošole, ki ga je vozila 21-letna kandidatka z inštruktorjem, in trčila vanjo. Policisti so obema odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola. 

44-letnik zabodel 35-letnika

Brežiški policisti so popoldne zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe pridržali 44-letnika iz okolice Brežic. Slednji naj bi najprej z nožem poškodoval osebni avtomobil, nato pa še nekajkrat zabodel 35-letnika, ki je sedel na sopotnikovem sedežu (slednji se je branil s solzilcem, a ni bil uspešen). Kot kažejo prve ugotovitve, je osumljenec z avtom prekrižal pot vozilu, v katerem se je peljal poškodovani. Ker naj bi imeli neke stare zamere in dolžniško upniška razmerja, je 44-letnik kar kmalu od besed prešel k dejanjem. 44-letnika so pridržali, lažje poškodovanega 35-letnika pa so oskrbeli v bolnišnici. 

Pridržali pijanega kršitelja

Krški policisti so zvečer zaradi kršitve javnega reda in miru intervenirali v Spodnjem Starem Gradu. Kršitelj iz okolice Krškega je s kraja zbežal pred prihodom policistov, a se kasneje vrnil in pijan razgrajal naprej. Drugič so ga prestregli, a se tudi ob prisotnosti policistov ni pomiril in je razgrajal naprej ter se nedostojno vedel do policistov. Vklenili so ga in odpeljali v pridržanje.

Mejne zadeve in tujci - torek

Policisti so v torek, 26. 9., obravnavali 129 tujcev, ki so na nezakonit način prestopili notranjo mejo oziroma ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji. Vsi so bili prijeti na območju Posavja (Rigonce, Obrežje, Loče, Mihalovec, Jereslavec, Brežice, Drnovo).

Policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje so popoldne na Drnovem kontrolirali 42-letnega voznika osebnega avtomobila iz Romunije. V postopku so ugotovili, da prevaža pet državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo. 42-letnika so pridržali, postopek s tujci pa so prevzeli policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Mejne zadeve in tujci - sreda

Policisti so obravnavali 174 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo. Večina je prijetih v Posavju (Brežice, Rigonce, Dobova, Trnje, Podvinje, Obrežje, Nova vas pri Mokricah).

Na Libni prijeli tujce, prevoznik pa pobegnil

Krški policisti so nekaj pred poldnevom na Libni opazili sumljivo vozilo hrvaških tablic, ki je bilo polno oseb. Ko so ga začeli ustavljati z modro lučjo in sireno, je voznik pospešil s hitrostjo vožnje, nato pa ustavil in zbežal v gozd. V vozilu je ostalo šest tujcev, državljanov Turčije, ki so jih v postopek prevzeli brežiški policisti. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Na kraj je bilo napoteno večje število policistov iz Krškega, Brežic, Šentjerneja, vodnikov službenih psov in državne specializirane enote za nadzor državne meje. Kljub intenzivnemu iskanju, pri katerem so območje pregledovali tudi z dronom, voznik oziroma osumljenec še ni bil izsleden. Aktivnosti na terenu še potekajo.

Pobegli osumljenec naj bi bil velik okoli 170 cm, čokate postave, kratko postrižen, oblečen v zeleno, olivno zeleno majico s kratkimi rokavi in v dolgih hlačah podobne barve.  

Obkradena tekačica

Zvečer, med 18.00 in 18.30, so neznanci izkoristili krajšo odsotnost lastnice vozila, ki ga je parkirala ob HE Krško in odšla na tek. Razbili so teklo na vratih avtomobila in ukradli torbico z denarnico, osebnimi dokumenti, bančnimi karticami, nekaj gotovine in mobilni telefon. Ocenjujejo, da so ji povzročili za okoli dva tisoč evrov skrbi in stroškov.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

22.07.2020 | Oglas

Pogradi za otroke

03.11.2020 | Sporočilo

Lesena igrala ob ribniku Resa