Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dva zdrsa z zasneženih cestišč; vozne razmere zahtevne

Objavljeno: Četrtek, 09.12.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
DSC_0297
Sneženje, ki je v minuli noči tako kot vso Slovenijo zajelo tudi naše kraje, povzroča težave v prometu, ponoči sta se zgodili dve prometni nesreči. Vozne razmere niso ugodne, saj so šli vzdrževalci cest očitno (pre)pozno na ceste, saj so se pred tem na voziščih že naredile ledene zaplate, zato naj ne bo odveč poziv k previdni in razmeram prilagojeni vožnji. Okoli 8. ure zjutraj še vedno rahlo sneži, po nižini se temperature zadržujejo na 0°C, zapadlo je med 10 in 12 cm snega.

Nočni nesreči

Ob 1.08 je v naselju Jablanica, občina Sevnica, voznik z osebnim vozilom zdrsnil z zasneženega cestišča in obstal na strmini. Gasilci PGD Sevnica so kraj dogodka zavarovali, vozilo stabilizirali in ga s tehničnim posegom izvlekli na cestišče. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Obveščene so bile pristojne službe. 

Ob 5.34 je na odseku ceste Krško-Zdole, v naselju Kremen, občina Krško, voznica osebnega vozila zdrsnila z zasneženega cestišča. Posredujejo gasilci PGE Krško. Poškodovan ni nihče.

Vozne razmere težavne

6
V noči na 9. 12. je pričelo močneje snežiti tudi na območju Policijske uprave Novo mesto. V jutranji prometni konici so v zahtevnejših voznih razmerah obravnavali tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda na udeleženih vozilih. "Voznike tovornih vozil opozarjamo, da se morajo ob zimskih razmerah na vseh cestah sami izločati iz prometa, razen na avtocesti, kjer izločanje odreja DARS. Voznikom svetujemo, naj hitrost vožnje zmanjšajo in prilagodijo razmeram na cesti ter prilagodijo varnostno razdaljo do vozil, ki vozijo pred njimi. Izogibajo naj se situacijam, v katerih bi bilo potrebno nenadno zavirati in skozi ovinke vozijo počasneje kot v razmerah, ko so ceste suhe. Na pot se naj odpravijo le z vozili, ki so opremljenima s predpisano zimsko opremo in pred vožnjo z vozil odstranijo sneg. Previdni naj bodo tudi pešci, ki naj bodo še bolj pozorni na dogajanje v prometu. Ob prečkanju ceste naj se prepričajo, da so jih vozniki opazili in bodo lahko pravočasno ustavili in jim omogočili varno prečkanje", sporočajo iz PU Novo mesto.

B. M., P. P./vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto, foto: P. P. in PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

04.10.2021 | Oglas

O ribah skozi otroške oči

04.08.2021 | Redakcija

Strela uničila dom družine Jan