Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Elektro vzdrževalna dela danes na območju Krškega

Objavljeno: Sreda, 13.03.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Elektro vzdrževalna dela danes na območju Krškega
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško mesto - na območju transformatorskih postaj Libna izvod Libenšek med 9. in 13. uro ter Krško Kurirska izvod Peterkovič med 12. in 14.30 uro.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje okoli 20. ure v Župelevcu ustavili kombinirano vozilo hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni državljan Hrvaške v kombiju prevaža 15 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Sprovajalcu, ki je nameraval tujce prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z devetimi državljani Turčije in šestimi državljani Irana pa še niso zaključeni.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 209 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl pešec, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in enajst prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav, požara in nezakonitih prehodov državne meje.

 
« Nazaj na seznam