Časopis za pokrajino Posavje
22.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

En lažje in en huje poškodovan motorist

Objavljeno: Torek, 23.04.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V sevniški občini spet padel motorist
O dveh prometnih nesrečah z udeležbo motoristov, o katerih smo že poročali, pišejo tudi s Policijske uprave Novo mesto.

Prometne nesreče z udeležbo motoristov 

19. 4. popoldne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti pri naselju Jelovec. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 29-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Lažje poškodovanega motorista so oskrbeli v bolnišnici.

O prometni nesreči z udeležbo motorista so bili 22. 4. popoldne obveščeni sevniški policisti. Novomeški prometniki so opravili ogled in ugotovili, da je 37-letni motorist vozil iz smeri Boštanja proti Mokronogu. Pri odcepu za Pijavice je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Huje poškodovanega motorista so reševalci na kraju oskrbeli in ga prepeljali v bolnišnico v Novo mesto.

Poročilo ReCO Brežice o tej nesreči

Na praznični velikonočni ponedeljek je okoli 13. ure na cesti pri naselju Skrovnik, občina Sevnica, padel motorist in se poškodoval. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter pomagali reševalcem NMP Sevnica pri oskrbi in prenosu poškodovanca v reševalno vozilo. Poškodovanega motorista so reševalci prepeljali v SB Novo mesto.

V nesreči poškodovane štiri osebe, povzročiteljica pod vplivom alkohola

Med Dolenjo vasjo in Pohanco se je 19. 4. okoli 19. ure zgodila prometna nesreča, v kateri so bili poškodovani štirje udeleženci. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 29-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drog javne razsvetljave. Reševalci so v bolnišnico odpeljali poškodovano voznico in potnike - otroka starega dve leti, ki je med vožnjo sedel na prednjem desnem sedežu, 30-letnega moškega in 29-letnega moškega. Po podatkih iz bolnišnice se je v nesreči 29-letni potnik huje poškodoval, ostali pa so utrpeli lažje poškodbe. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so policisti povzročiteljici odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imela 0,68 miligrama alkohola. Odredili so ji tudi strokovni pregled, saj so v vozilu našli in zasegli vrečko s posušenimi rastlinskimi delci s sumom na prepovedano konopljo. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Vlomi in tatvine

V kraju Mrtvice na območju Krškega je v noči na 20. 4. nekdo vlomil v gospodarski objekt ob stanovanjski hiši in odtujil motorno žago. Med 20. 4. in 21. 4. je v Stranski vasi neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in povzročil za okoli 4000 evrov škode.

V Slovenski vasi je med 16. 4. in 18. 4. nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 100 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 19. 4. in 23. 4. izsledili in prijeli 67 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju krajev Tribuče, Božakovo, Dolenjci, Metlika, Dobova, Griblje, Novo mesto, Vinji vrh (Brežice), Črnomelj, Dolenja Pirošica, Cerklje ob Krki, Boršt, Drašiči, Želebej, Sinji vrh in Rosalnice. Policijski postopki s 25 državljani Maroka, 20 državljani Alžirije, 11 državljani Bangladeša, štirimi državljani Turčije, tremi državljani Libije in po enim državljanom Palestine, Kube, Nigerije in Irana še niso zaključeni.

Požar v naravi v Brezovici
 
Malo pred poldnem sta v naselju Brezovica na Bizeljskem, občina Brežice, gorela suha trava in podrast. Gasilci PGD Bizeljsko in Stara vas so pogasili požar na površini 0,3 hektarja in usmerjali promet.
 
Obvestila
 
Kostak d.d. Krško obvešča o popolni in delni zapori LC 191131 G5–Drnovo–Mrtvice–24030 in JP 692 772 odcep Resnik–Gorenc, od 23. 4. 2019 do 15. 7. 2019, zaradi del na elektro omrežju.
« Nazaj na seznam
»