Časopis za pokrajino Posavje
10.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ex tašči in tastu grozil z orožjem

Objavljeno: Ponedeljek, 01.07.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vklenjene roke 1handcuffs-2102488_1280pixabay.com

Moški je z orožjem grozil staršem nekdanje partnerke; simbolna slika

Policiste PP Krško so 28. 6. poklicali na pomoč iz okolice Krškega, kjer naj bi moški na dvorišču stanovanjske hiše grozil z orožjem. Takoj so se odzvali, zaščitili žrtev, zoper 29-letnega nasilneža uporabili prisilna sredstva, ga obvladali, mu odvzeli pištolo in naboje ter odpeljali v prostore za pridržanje.

Zbrali so obvestila in ugotovili, da se je nasilnež pripeljal na dvorišče stanovanjske hiše nekdanje partnerke, se sprl z njenimi starši in grozil s pištolo. Pridobili so odredbo sodišča in na naslovu bivanja osumljenca opravili hišno preiskavo, kjer so našli in zasegli še eno avtomatsko pištolo in naboje. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj nasilništva ter neupravičene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Vlom na Drnovem

Med 15. 6. in 28. 6. je na Drnovem nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 400 evrov škode.

V Kostanjevici s ceste, dva poškodovana

29. junija je nekaj po 16.30 uri na Grajski cesti v Kostanjevici na Krki voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste. Gasilci PGE Krško so zavaroval kraj prometne nesreče, odklopili akumulator, poškodovanega voznika in sopotnika pa so na kraju oskrbeli reševalci NMP Krško in ju odpeljali v urgentni center Brežice.

Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo izsledili državljana Libije, ki se je skrit med tovorom skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Pri Zasapu goreli odpadki, pri Kerinovem Grmu žitno polje

29. 6. je ob 21.45 uri prišlo do vžiga odpadnega materiala pri naselju Zasap. Goreč material na površini okoli 50 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Cerklje ob Krki in PGD Pirošica. Že v dopoldanskih urah pa je okoli 10. ure prišlo do vžiga žitnega polja pri naselju Kerinov Grm. Požar so pogasili gasilci PGE Krško, PGD Veliki Podlog in PGD Drnovo.

Drevo oviralo promet

29. 6. se je okoli 21. ure na glavni cesti pri Artu podrlo drevo na cestišče. Podrto drevo je odstranil dežurni delavec CGP.
 
OBVESTILA

Obnova vodovoda na Šolski ulici v Krškem - zapora ceste     

Kostak Krško obvešča, da bodo danes izvedli popolno zaporo ceste LK 192551 Šolska ulica v Krškem, zaradi obnove vodovoda. Zapora se bo premikala po trasi gradnje glede na potrebe in napredovanje gradbišča.

Elektrodela 1. julija

Področje nadzorništva Krško mesto obveščajo odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah danes, 1. 7., med 8:00 in 11:00 prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Leskovec Gmajna 2 - nizkonapetostni izvod Zajčki.
« Nazaj na seznam