Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Foto: Kostanjevica obkrožena z vodo

Objavljeno: Četrtek, 30.05.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
kostanjevica-krka-poplave-maj2019 (21)

Gladina reke Krke je že povsem blizu kostanjeviškim mostovom.

Zaradi obilnih padavin v minulih dneh je močno narasla reka Krka. Na območju Kostanjevice na Krki je poplavila na območju pogostih poplav, pod vodo sta med drugim kopališči Otok in Gmajna, pa tudi polovica parkirišča pri zdravstveni postaji.

Poveljnik tamkajšnje Civilne zaščite Robert Zagorc sicer pravi, da posebne bojazni pred poplavami ni, saj se padavine počasi umirjajo, s tem pa tudi razlivanje reke Krke.

Nekaj fotografij še v spodnji fotogaleriji.

Foto: P. P.

Težave zaradi padavin
 
Ob 18.42 je dežurni delavec Komunale Sevnica v naselju Križišče zaprl občinsko cesto zaradi poplavljenega podvoza.
 
Ob 19.05 je reka Krka poplavila cestišče na relaciji Kostanjevica na Krki–Zameško v občini Kostanjevica na Krki. Delavci CGP Krško so postavili ustrezno signalizacijo o popolni zapori cestišča.
 
Drevo se je podrlo na cesto
 
Ob 4.32 se je na regionalno cesto Brežice–Bizeljsko pri naselju Bukošek zaradi vetra in obilnega deževja podrlo drevo. Dežurni pri cestnem podjetju je drevo razžagal in odstranil. Do odstranitve drevesa je bil promet oviran.

Policisti spet prijeli kopico ilegalcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Prilipe, Oštrc, Orehovec, Brezje pri Veliki Dolini, Sinji vrh, Gorenja Pirošica in Sevnica izsledili in prijeli 22 državljanov Bangladeša, po osem državljanov Sirije in Pakistana, sedem državljanov Palestine, šest državljanov Iraka, tri državljane Sirije, državljana Afganistana in državljana Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Obvestilo o delni zapori LC Krška vas–Velike Malence, Velike Malence–Boršt in Velike Malence–Mrzlava vas

CGP, d.d., sporoča, da bo zaradi infrastrukturne ureditve, vezane na HE Brežice – zaščita Krške vasi in Velikih Malenc, delna 24-urna zapora v obdobju od 31. 5. 2019 do 31. 7. 2019 – 24 ur.

Zapore se bodo izvajale fazno. Promet bo potekal izmenično enosmerno s semaforji.

CGP, d.d., prosi za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.
 
Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Brežice, na območju transformatorske postaje Prilipe izvod črpališče med 8.30 in 11. uro. Na področju nadzorništva Sevnica, na območju transformatorske postaje Kompolje med 8. in 9. uro.
« Nazaj na seznam