Časopis za pokrajino Posavje
22.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Foto: Sobotna nesreča na avtocesti

Objavljeno: Ponedeljek, 11.02.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
47b9371a5ec847a6416d19e09506ac86_XL
V soboto zjutraj sta na avtocesti pri naselju Zaloke trčila tovorno vozilo in osebno vozilo s prikolico. Gasilci PGE Krško zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu, cestišče očistili razlitih motornih tekočin in nudili pomoč delavcem vlečne službe. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Foto: PGE Krško

V Veliki vasi napihal pripor do streznitve

V  noči  na  10.  2. so policisti v Veliki vasi pri Krškem ustavili voznika osebnega  avtomobila, ki sprva ni upošteval znakov,  s  katerimi so ga ustavljali in je nadaljeval z vožnjo. 29-letnemu vozniku so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus,  v litru izdihanega zraka je imel  0,83 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvah seznanili sodišče.

Vlom v Krškem

Na  Humekovi  ulici  v  Krškem  je  med  8. 2. in 9. 2. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in kamero.

Prijeli več ilegalcev

K
rški policisti so na avtocestnem postajališču Zaloke izsledili in prijeli dva  državljana  Afganistana,  ki  sta  nezakonito prestopila državno mejo. Policisti  Postaje  mejne  policije Obrežje so 7. 2. med kontrolo tovornega vozila  turških  registrskih  oznak na vstopu v Slovenijo med tovorom našli pet  državljanov  Afganistana,  ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito  vstopiti  v  Slovenijo. 8. 2. so med pregledom tovornega vozila bolgarskih   registrskih  oznak  v  tovornem  delu  našli  pet  državljanov Afganistana,  ki  so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. 10.  2.  so  v  tovornem  vozilu  srbskih  registrskih oznak našli še štiri državljane Afganistana, ki so se prav tako skušali izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Dimniški požar v Sevnici
 
V soboto okoli pol druge ure popoldne so na Bohorski ulici v Sevnici zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Sevnica so požar pogasili in pregledali prostore s termovizijsko kamero.

Zaradi vzdrževanja bodo brez elektrike v Piršenbregu in Borštu

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 11. februarja, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Brežice na območju transformatorske postaje Piršenbreg  med 7.45 in 10. uro  in na območju transformatorske postaje Boršt med 8. in 14. uro.
« Nazaj na seznam
»