Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Foto: zagorelo v čistilnem servisu

Objavljeno: Sreda, 24.05.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_1217-scaled.
Ob 16.58 so posredovali gasilci PGE Krško na Tovarniški ulici v Krškem, kjer je prišlo do požara v čistilnem servisu na sušilnem stroju. Gasilci so požar pogasili, pregledali in prezračili prostore. Obveščene so bile pristojne službe.

Kot so zapisali na spletni strani PGE Krško, jih je ob 16:59 uri ReCO Brežice obvestil, da se iz čistilnice Pacek, Tovarniška ulica 1 v mestni občini Krško, močno kadi. Izvozili so s štirimi gasilci-tehnični reševalci in tremi vozili. Na kraju so ugotovili, da je prišlo do požara enega izmed sušilnih strojev v kletnih prostorih. Požar smo pogasili z vodo iz gasilskega vozila, odklopili elektriko in zaprli glavno plinsko pipo. Prostore so prezračili s prezračevalnikom in celoten objekt pregledali s termo kamero. V enoto so se vrnili ob 17:46 uri.

Mladostniki metali kamenje v vozila

Brežiški policisti so bili okoli 19.30 obveščeni, da naj bi na Jurčičevi cesti v Brežicah neznanci metali kamenje v vozila, ki so peljala mimo. Takoj so se odzvali, zbrali obvestila in na podlagi ugotovitev izsledili tri mladoletnike, ki so z nevarnim ravnanjem ogrozili varnost voznikov. O ugotovitvah bodo policisti obvestili starše mladoletnikov, pristojni center za socialno delo in okrožno državno tožilstvo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje) izsledili in prijeli 24 državljanov Bangladeša, 17 državljanov Pakistana, 13 državljanov Maroka, 11 državljanov Nepala, 11 državljanov Rusije, 11 državljanov Afganistana, osem državljanov Indije, štiri državljane Sirije, državljana Kameruna in državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Obvestila
 
Občina Sevnica obvešča o kratkotrajni in popolni zapori promerta, tipa E-5, na odseku javne poti, št. 872903 Selce-Krajna Brda, v dolžini pribl. 500 m, z vzpostavitvijo obvoza po ostalih občinskih cestah na območju, med 24. 5. in 26. 5. 2023, med 7. in 19. uro; za Krajevno skupnost Blanca, Blanca 24, 8283 Blanca, ki predvideva "Obnovo odseka javne poti Selce-Krajna Brda".

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na pdročju nadzorništva Sevnica med 8. in 14. uro na območju transformatorske postaje Vodale, nizkonapetostno omrežje – Gradišče.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice, foto: PGE Krško
 
« Nazaj na seznam
»