Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Foto: zjutraj poskusili zažgati most na Brodu

Objavljeno: Nedelja, 20.10.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_20191020_095715

Na nekaj mestih so nastale takšne luknje.

Danes zjutraj, nekaj pred 7. uro, so neznanci poskusili zažgati že več kot dva meseca zaprt lesen most čez reko Krko na Brodu pri Podbočju.

Kot je razvidno iz sledov, so vozno površino na mostu polili z vnetljivo tekočino, verjetno z bencinom, in jo na več mestih zažgali. Nastalo je nekaj lukenj v mostu, da se ogenj ni bolj razširil, so s posredovanjem preprečili gasilci PGE Krško, PGD Malo Mraševo in Podbočje, ki so pogasili ožji trak gorečega vozišča v dolžini okoli 50 metrov, z mostu pa so odstranili tudi del desk, da so lahko pogasili goreče nosilne tramove. Most so pregledali tudi s termovizijsko kamero. Obveščene so bile pristojne službe. Posledice požiga si je zjutraj ogledala tudi policija, pred kratkim pa še predstavnik podjetja CGP, ki skrbi za vzdrževanje zapore mostu.
IMG_20191020_114132

Posledice požiga si je ogledal tudi predstavnik podjetja CGP.


Že več kot dvomesečna zapora mostu, kot smo že večkrat poročali, zelo razburja tamkajšnje prebivalce in v minulih dveh mesecih so neznanci zagrešili že več dejanj vandalizma, predvsem metanja zapornih desk v reko Krko, tokrat pa so šli še korak dlje. Kljub nerazumljivemu odlašanju odgovornih pri iskanju ustrezne rešitve in prelaganju odgovornosti eden na drugega je takšno početje seveda vredno obsodbe.

Po nestrokovni oceni je škode za okoli 5000 evrov

Kot so sporočili s PU Novo mesto, so bili policisti PP Krško 20. 10. nekaj pred 7. uro obveščeni, da gori most v Brodu v Podbočju. Požar so gasilci omejili in pogasili. Po prvih ugotovitvah policistov je neznanec z vnetljivo tekočino polil most in ga zažgal, ogenj pa se je razširil po leseni konstrukciji. Po nestrokovni oceni je škode za okoli 5000 evrov. Opravili so ogled kraja požara, zavarovali sledi, pomembne za nadaljnjo preiskavo in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja požiga.

P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Trampolini