Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Gasilci iskali kačo, a je ni bilo; ilegalni prehodi ne pojenjajo

Objavljeno: Četrtek, 07.09.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
kača

Fotografija je simbolična.

Gasilci PGE Krško so v četrtek zgodaj dopolne posredovali v Venišah, kjer so opravili pregled osebnega avtomobila, v katerem naj bi se nahajala kača, a je niso našli oz. opazili.

V treh dneh "polovili" okoli 880 ilegalcev

V tem tednu so na področju mejnih zadev in tujcev policisti opravili največ intervencij v sredo, predvsem na račun tujih državljanov, ki niso izpolnjevali pogojev bivanja na območju Slovenije. V torek je bilo takšnih 191, v sredo 371, v četrtek in do današnjih zgodnjih jutranjih ur pa 313, torej skupno 875. Razen 19 tujcev, ki so jih prijeli metliški policisti, so vse ostale po ilegalnem prehodu prestregli na območju Posavja.

Ob tem so policisti PP za izravnalne ukrepe v sredo popoldne na avtocestnem počivališču Grič ustavili vozilo 52-letnega državljana Bolgarije. Pri kontroli so ugotovili, da prevaža sedem državljanov Turčije. V četrtek popoldne so na bencinskem servisu Obrežje obravnavali kombinirano vozilo, ki ga je vozil 37-letni državljan Italije. V kombiju je peljal še 11 državljanov Iraka. Zvečer so kontrolirali še osebni avtomobil, ki ga je vozil 35-letni državljan Hrvaške. Slednji je v avtu prevažal šest Iračanov. Vsem prevoznikom ilegalcev so zasegli vozila in jih kazensko ovadili, medtem ko postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»