Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Gasilci odpirali vrata in reševali iz dvigala

Objavljeno: Sreda, 28.08.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
112 (2)
Včeraj, 27. 8., je nekaj pred 6. uro zjutraj na Ulici mladinskih delovnih brigad v Leskovcu pri Krškem občanka ostala ujeta v dvigalu. S tehničnim posegom so jo iz dvigala rešili gasilci PGE Krško. Nekaj čez 14. uro so poklicni gasilci priskočili na pomoč občanki v Sp. Starem Gradu, saj so se ji zaklenila vhodna vrata, zaradi česar so gasilci vstopili v stanovanje skozi okno. V včerajšnjem dnevu so  posredovali še enkrat, in sicer nekaj čez 15. uro, ko so na Cesti 4. julija na Vidmu s tehničnim posegom odprli vrata na osebnem vozilu.

V Reštanju našli ročno bombo in topovsko granato

27. 8. je bila okoli 18.30 na območju naselja Reštanj najdena ročna bomba, ostanek je iz Kraljevine Jugoslavije. Pri detekciji terena je bila najdena še topovska granata, kalibra 75 mm, ostanek iz II. sv. vojne, nemške izdelave. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Ljubljanske regije so ročno bombo uničili na kraju najdbe, topovsko granato pa so do uničenja varno uskladiščili. Za požarno varovanje in razsvetljavo so poskrbeli gasilci PGE Krško, za nudenje morebitne zdravniške pomoči pa reševalci NMP Krško. Obveščene so bile pristojne službe.

OBVESTILA

Elektrodela 28. avgusta

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 28. 8., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na:
  • območju transformatorske postaje Raka in Kripsar med 7. in 8. uro,
  • območju transformatorske postaje Ardro in Pijana gora med 7. in 13. uro (oboje občina Krško),
  • območju transformatorske postaje Laze-nadomestna med 8.in 10.30 uro ter
  • območju transformatorske postaje Hudenovo med 11. in 14. uro (oboje občina Sevnica).
Zapora ceste na Vidmu

Iz Kostaka Krško obveščajo, da bodo danes, 28. 8., zaradi izvedbe kanalizacije vzpostavili popolno zaporo lokalne ceste LK 192331 na Vidmu, to je na naslovu Ob potoku 14.
« Nazaj na seznam