Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Gasilci z lestvijo do zažgane hrane v večstanovanjskem objektu

Objavljeno: Petek, 31.01.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
PGE Krško-vozila-objekt (9)
V četrtek zvečer, ob 19.20, se je na Cesti 4. julija v Krškem kadilo iz prostora večstanovanjskega objekta. Gasilci PGE Krško so z lestvijo preko okna vstopili v stanovanje, odstranili zažgano hrano in prezračili prostore.

Delovni nesreči v Gabrju in na Radni
 
V četrtek dopoldne se je v naselju Gabrje pri Dobovi pri žaganju drevesa poškodoval občan. Posredovali so reševalci NMP Brežice, ki so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v UC Brežice. Popoldne pa si je v podjetju Siliko na Radni delavka poškodovala prst na roki. Posredovali so reševalci NMP Sevnica, ki so jo oskrbeli in prepeljali na pregled v ZD Sevnica.

O delovni nesreči v Gabrju poročajo tudi policisti. Brežiški policisti so bili namreč 30. 1. nekaj po 9. uri obveščeni o nesreči pri delu v gozdu na območju Gabrja pri Dobovi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila ob podiranju drevja, ko je na 58-letnega moškega padla veja in ga poškodovala po glavi. Poškodovanega moškega, ki po prvih ugotovitvah med delom ni uporabljal ustreznih zaščitnih sredstev, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so v okviru opravljanja nalog varovanja državne meje na Jesenicah na Dolenjskem ustavili osebni avtomobil srbskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni državljan Srbije in 47-letni potnik v vozilu prevažata dva državljana Albanije, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo. Državljanoma Srbije so odvzeli prostost in ju bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanoma Albanije pa še niso zaključeni.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Dobova so na vstopu v Slovenijo pri pregledu tovornega vlaka, ki je iz Srbije prevažal žito, v enem izmed vagonov izsledili državljana Tunizije, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.
 
Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah danes, 31.1.2020, prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško mesto na območju transformatorske postaje TP PIONIR SAMSKI DOM izvod ILIJE GREGORIČA med 7.30 in 10.30 uro; na področju nadzorništva Brežice pa bo dobava električne energije prekinjena na območju transformatorske postaje TP PODGORJE OKROG NADOMESTNA izvod PODGORJE OKROG med 8.30 in 10.00 uro.
« Nazaj na seznam