Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Gorelo v Sevnici in na Razborju

Objavljeno: Petek, 08.03.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Gorelo v Sevnici in na Razborju
Včeraj dopoldne sta ob železniški progi v Sevnici gorela suha trava in podrast. Gasilci PGD Sevnica so požar na površini okoli 400 kvadratnih metrih pogasili in pregledali okolico. Malo kasneje, pred 13. uro, je v naselju Razbor, na težko dostopnem terenu v gozdu, gorelo suho listje, podrast ter manjša in suha drevesa. Gasilci PGD Sevnica, Breg, Loka pri Zidanem Mostu in Boštanj so požar na površini okoli štiri hektarje pogasili. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Breg.

V gozdu naletel na ostanke vojne
 
Včeraj popoldne je v naselju Gornji Lenart občan v gozdu našel minometno mino kalibra 50 mm, dve letalski bombi kalibra 51 mm in štiri kose pehotnega streliva, ostanek iz obdobja druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije sta nevarno najdbo odstranila in do uničenja varno uskladiščila.

Gasilci nad kačo
 
Pod večer so na Cesti krških žrtev v Krškem na terasi opazili kačo. Gasilci PGE Krško so kačo ujeli in izpustili v naravno okolje.
 
Obvestila

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje TP Raka šola - izvod Blatnik med 8:00 in 11:00 uro, na območju transformatorske postaje TP Kostanjevica otok - izvod ulica talcev desno smer klavnica med 12:00 in 13:30 uro.
« Nazaj na seznam