Časopis za pokrajino Posavje
18.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Gruzijec se je na mejnem prehodu začel rezati z britvico

Objavljeno: Četrtek, 03.06.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
kolone_pred_mejnim_prehodom_obrežje02
Popoldne je na izstop iz države na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje pripotoval 45-letni državljan Gruzije. Policistka je pri mejni kontroli ugotovila kršitev zakona o tujcih, vezano na predolgo bivanje v Schengenskem območju. Ko mu je začela pisati plačilni nalog, je 45-letnik stopil iz vozila in se začel z britvico rezati po rokah in vratu.

Agresivnega 45-letnika so obvladali, mu nudili prvo pomoč in poklicali reševalce, ki so mu, z nekaj težavami sicer, ker je bil agresiven tudi do njih in odklanjal zdravniško pomoč, oskrbeli rane. Poskus izsiljevanja v postopku se mu ni izšel – po zaključenem postopku oskrbe poškodb so mu vročili plačilni nalog in ga napotili iz Slovenije.

V tovornjaku sta se skrivala dva Afganistanca

Na Obrežju so popoldne pri mejni kontroli tovornega vozila na vstopu v državo v notranjosti odkrili dva državljana Afganistana, ki sta tako želela vstopiti v Slovenijo. Postopek z njima so prevzeli hrvaški policisti.

Gasilci očistili oljni madež in odprli vrata

Gasilci PGD Sevnica so dopoldne na Drožanjski cesti v Sevnici očistili oljni madež na vozišču v dolžini okoli dvesto metrov, gasilci PGD Brežice pa so zvečer na Prešernovi cesti v Brežicah s tehničnim posegom odprli vrata v večstanovanjskem objektu.
 
Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju nadzorništev: 
  • Področju nadzorništva Brežice med 8. in 9. uro na območju TP Krška vas 2, nizkonapetostno omrežje – Spomenik, med 9. in 12. uro na območju TP Curnovec, nizkonapetostno omrežje – Žerjav in med 11. in 14. uro na območju TP Ponikve, nizkonapetostno omrežje – Brezje 
  • Področju nadzorništva Krško mesto med 6.15 in 6.45 na območju TP Krško Labod 
  • Področje nadzorništva Sevnica med 12. in 14. uro na območju TP Zagradec 
  • Področju nadzorništva Mokronog med 8. in 14. uro na območju TP Tržišče
Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
« Nazaj na seznam