Časopis za pokrajino Posavje
6.07.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Helikopter v ponedeljek kar dvakrat poletel iz Sevnice

Objavljeno: Torek, 10.03.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
helikopter sevnica-pgd sevnica (2)

Gasilci PGD Sevnica so nudili podporo reševalni helikopterski enoti (foto: PGD Sevnica)

V ponedeljkovem popoldnevu je helikopter Slovenske vojske z območja Sevnice kar dvakrat prepeljal oboleli osebe v bolnišnici. Najprej je ob 12.04 v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljal obolelo osebo iz Sevnice v UKC Maribor, uro in pol kasneje pa poškodovano osebo z Radne v celjski urgentni center. V obeh primerih so podporo helikopterski reševalni enoti nudili gasilci PGD Sevnica s prenosom oseb do helikopterja ter pri zavarovanju območja pristanka helikopterja (foto: PGD Sevnica).

Tatvini akumulatorjev in goriva

V  kraju  Boršt  na  območju  Brežic je med 7. 3. in 9. 3. nekdo iz šestih tovornih vozil odtujil 12 akumulatorjev in povzročil za okoli 3000 evrov škode. Na  Čatežu ob Savi je med 6. 3. do 9. 3. nekdo vlomil v rezervoarja dveh tovornih vozil in iztočil in odtujil gorivo. Škode je za okoli 600 evrov.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Obrežja izsledili in prijeli tri državljane Kosova, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Ponovno gorele smeri v Kerinovem Grmu

Gasilci PGE Krško so 9. 3. ob 18. uri pogasili goreče odpadke v romskem naselju v Kerinovem Grmu.

Obvestila

Elektrodela 10. marca

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah danes, 10. 3., prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Brezina - nizkonapetostna izvoda Gornja Brezina desno Kos in Cerjak, in sicer med 8. in 11. uro.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte