Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Helikopterski prevoz dojenčka

Objavljeno: Petek, 20.09.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
splosna bolnisnica brezice (2)

Iz brežiške bolnišnice je bil v UKC Ljubljana prepeljan dojenček

Četrtek, 19. 9., je minil relativno mirno, saj ni bilo večjih dogodkov, pri katerih bi bila potrebna posredovanja enot zaščite in reševanje oz. gasilcev. Krški poklicni gasilci so izvozili enkrat, in sicer so malo po 18.30 s tehničnim posegom iz stanovanja na Zdolski ulici v Krškem odstranili osje gnezdo. Sicer pa je ob 10.40 helikopter Slovenske vojske v spremstvu medicinskega osebja iz brežiške bolnišnice prepeljal v ljubljanski UKC dojenčka v inkubatorju. Malčku želimo vse najbolje!

Maročana skrita v vagonu žita

Policisti  PMP Dobova so na vstopu v Slovenijo pri mejni kontroli tovornega vlaka,  ki  je  prevažal  žito,  na  podestu  vagona odkrili dva državljana Maroka,  ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Elektrodela 20. septembra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo danes, 20. 9., zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah, predvidoma med 8:30 in 11:00, prekinjena oziroma motena dobava električne energije na obomočju TP Križe-nizkonapetostni izvod proti Velikemu Dolu ter na območju TP Brunk med 7:30 in 10:00.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte