Časopis za pokrajino Posavje
19.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Helikopterski prevoz poškodovane občanke s Slogonskega

Objavljeno: Nedelja, 02.08.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
helikopter

Fotografija je simbolična (foto: arhiv PO).

V soboto ob 10.59 se je na Slogonskem, občina Brežice, pri padcu poškodovala občanka. Reševalci NMP Brežice so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in predali v nadaljnjo oskrbo ekipi HNMP Maribor, ki so s posadko helikopterja SV poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor.

V Krki na Borštu našel mino
 

V nedeljo ob 13.52 je občan v naselju Boršt, občina Brežice, v reki Krki naletel na neeksplodirano minsko eksplozivno sredstvo. Pripadnika državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske in Ljubljanske regije sta minometno mino, kalibra 45 mm, ostanek iz druge svetovne vojne odstranila in uničila na varnem kraju.

Gasilci pomagali pri prenosu obolele osebe

V nedeljo pod večer, ob 18.37, pa so v Naselju heroja Maroka v Sevnici gasilci PGD Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata večstanovanjskega objekta in nudili pomoč reševalcem NMP Sevnica pri prenosu obolele osebe.

Trčila traktor in avto

V soboto ob 23.45 sta v Spodnji Pohanci, občina Brežice, trčila traktor s priklopnikom in osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so kraj nesreče zavarovali in odklopili akumulatorja na vozilih. Reševalci NMP Brežice so na kraju pregledali oba voznika.

Gasilci spet nad sršene

V soboto ob 19.05 so na Cesti krških žrtev v Krškem, občina Krško, gasilci PGE Krško s tehničnim posegom odstranili več sršenjih gnezd z ostrešja večstanovanjskega objekta.

Z gasilsko avtolestvijo do preminule osebe

V soboto ob 21.54 so na Prešernovi cesti v Brežicah gasilci PGD Brežice s pomočjo avtolestve skozi balkon vstopili v stanovanje, v katerem se je nahajala preminula oseba. Na kraju je bila prisotna dežurna ekipa NMP Brežice.

Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte