Časopis za pokrajino Posavje
6.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Hrvat je v prtljažniku prevežal dva državljana Bangladeša; šesterica na podvozjih dveh vlakov

Objavljeno: Sreda, 15.07.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_6298

Foto: PMP Obrežje

Na mejni prehod Slovenska vas je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v prtljažniku odkrili dva državljana Bangladeša, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

47-letnemu državljanu Hrvaške, ki je tujcema nudil pomoč pri nezakonitem prehodu, so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljana Bangladeša so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Ilegalci tudi na podvozjih vlakov

Policisti PMP Dobova so med kontrolo dveh tovornih vlakov, ki sta na vstop v Slovenijo pripeljala iz Srbije, na podvozju vagonov odkrili štiri državljane Irana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Na vlaku, ki je z natovorjeno z glinico pripeljal iz Bosne in Hercegovine, so na podvozju odkrili državljana Maroka in državljana Afganistana.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 204 klice. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brežicah so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil pod vplivom alkohola in ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam