Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Hrvat prevažal pet Somalijcev in enega Iračana

Objavljeno: Torek, 26.05.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Tihotapljenje oseb

Fotografija je simbolična.

Brežiški policisti, ki nadzirajo državno mejo, so okoli pol sedme ure zjutraj v Sromljah ustavili osebni avtomobil hrvaških tablic, ki ga je vozil 26-letni državljan Hrvaške. V postopku so ugotovili, da vozi pet državljanov Somalije in državljana Iraka, ki so v Slovenijo prišli izven mejnih prehodov. Primer so prevzeli kriminalisti sektorja kriminalistične policije iz Novega mesta.

Vlomi in tatvine

Sevniški policisti so obravnavali vlom v nenaseljeno hišo na Florjanski ulici. Verjetno med vikendom so storilci vlomili skozi vrata in pregledali prostore. Kot kaže, pa niso nič odnesli.

Na Drnovem so neznanci nekaj pred četrto popoldne na njivi ukradli kolo, s katerim se je oškodovanka pripeljala na njivo delat. Ker je bila na drugi strani njive, tatvine ni opazila, dokler ni zaključila z delom in se je hotela odpeljati domov. Gre za starejše svetlo zeleno žensko kolo.

Krške policiste so zvečer klicali na Reštanj, kje so jim prijavili, da so že dan prej neznanci odpeljali starejše kolo z motorjem Tomos, APN 4, rdeče barve, brez reg. tablic. Pred tem so v bližini opazili moder kombi.

V Krškem Lidlu so zvečer trije storilci pograbili dva zaboja pijače Monster, v vrednosti nekaj več kot šestdeset evrov, in ju želeli odnesti brez plačila. Pri tem jih je zalotil varnostnik, nakar so storilci pijačo raje pustili in zbežali pred prihodom policistov.

Požar zaradi vročega pepela

Policisti in gasilci so okoli trinajste ure na Vidmu v Krškem posredovali zaradi požara pri stanovanjski hiši. Požar so gasilci pogasili, pred tem pa je povzročil za nekaj sto evrov škode na bližnji fasadi stanovanjske hiše in parkiranemu motornemu kolesu. Vzrok požara je bil vroč pepel, ki so ga stresli v zabojnik za smeti.
« Nazaj na seznam