Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Hrvat se eno leto ne bo smel voziti po slovenskih cestah

Objavljeno: Torek, 20.09.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Alkotest 14 6. 2022-foto PU Celje-1

Simbolična slika; foto: arhiv PO

Na območju Bistrice ob Sotli so včeraj policisti ustavili voznika osebnega vozila, hrvaškega državljana, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,72 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so privedli k sodnici za prekrške, ki mu je izrekla 1.200 € globe in stransko sankcijo prepoved vožnje na območju R Slovenije za obdobje enega leta.

Nočna reševalna akcija iz kleti

Danes ponoči, ob 3.30, so na Trgu rudarjev na Senovem gasilci PGE Krško ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata kletnega prostora, v katerem se je nahajal poškodovan občan in ga skupaj z reševalci iznesli na plano. Reševalci NMP Krško so občanu na kraju nudili ustrezno pomoč in ga prepeljali v UC Brežice.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Ponikve, Laze, Mihalovec) izsledili in prijeli 24 državljanov Bangladeša, 14 državljanov Indije, deset državljanov Sirije, državljana Pakistana in državljana Mjanmara. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Gasilci "rešili" most

V ponedeljek so okoli 15.00 gasilci PGD Kostanjevica na Krki odstranili naplavine, ki so ogrožale lesen most na reki Krki.

Vir: PU Novo mesto in Celje; Spin
« Nazaj na seznam
»