Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Hudo poškodovan 25-letni voznik

Objavljeno: Ponedeljek, 05.06.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
347393848_271804365207740_4476841025849179926_n

Foto: PGD Sevnica

V soboto, 3. 6., ob 10.40 se je zgodila prometna nesreča na cesti pri naselju Impoljca. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila peljal iz smeri Sevnice proti Krškem. Pri Impoljci je pričel prehitevati avtodom, ki je vozil pred njim in čelno trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 25-letni voznik. 

Hudo poškodovani 25-letni voznik je bil s helikopterjem odpeljan v bolnišnico v Celju, lažje poškodovanega 19-letnega povzročitelja pa so oskrbeli v brežiški bolnišnici. Zoper povzročitelja bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Trčil v voznika električnega kolesa

Brežiški policisti so bili 2. 6. nekaj pred 20. uro obveščeni o trčenju voznika osebnega avtomobila in voznika električnega kolesa na Linhartovi ulici v Brežicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je za trčenje odgovoren 20-letni voznik osebnega avtomobila, ki je odvzel prednost 50-letnemu kolesarju. Lažje poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Na območju Sevnice šest alkoholiziranih voznikov

Policisti PP Sevnica so med 3. 6. in 4. 6. poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. V 24 urah so kontrolirali 55 voznikov in odredili preizkus alkoholiziranosti 43 voznikom. Ugotovili so, da jih je kar šest vozilo pod vplivom alkohola. Največ, 0,83 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka so namerili pri 20-letnemu vozniku začetniku, ki je na območju Sevnice povzročil prometno nesrečo. 41-letna voznica, ki je vijugala po vozišču in ogrožala ostale udeležence v prometu, je imela v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Kontrolirali so še 45-letnega voznika z 0,38 miligrami alkohola, 47-letnega voznika z 0,36 miligrami alkohola, 49-letnega voznika z 0,35 miligrami alkohola in 75-letnega voznika z 0,29 miligrami alkohola. Zoper kršitelje so na sodišče naslovili obdolžilne predloge oziroma jim izdali plačilne naloge. Kršitve cestno prometnih predpisov so ugotovili še pri petih voznikih in jim izdali plačilne naloge ter izrekli opozorila. Z aktivnostmi, usmerjenimi v zagotavljanje varnosti cestnega prometa, bodo policisti nadaljevali tudi v prihodnjih dneh.

Motorist pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Brežiški policisti so bili v noči na 4. 6. obveščeni o motečem ravnanju motorista, ki naj bi na območju Stare vasi na Bizeljskem z objestno vožnjo motil javni red in mir. Policisti so se takoj odzvali, kršitelja izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 43-letnega motorista, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,70 miligramov alkohola. Motor so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zaščitili žrtev in nasilnežu prepovedali približevanje

Policisti PP Krško so 2. 6. posredovali zaradi nasilja v družini na območju Krškega. Zaščitili so žrtev, zbrali obvestila in ugotovili, da je 28-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad zakonsko partnerko. Žrtev je pretepal, z njo ponižujoče ravnal, jo žalil in preganjal iz skupnega prebivališča. Izrekli so mu ukrep prepovedi približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini.

36-letnik na Senovem udaril mamo

​Policiste PP Krško so v noči na 4. 6. poklicali na pomoč s Senovega, kjer naj bi prišlo do pretepa v zasebnem prostoru. Ugotovili so, da se je 36-letni kršitelj sprl s svojo mamo in jo udaril. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in pridržali. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Mladostnikom zasegli prepovedano drogo

Policisti PP Brežice so 3. 6. opravljali naloge na javni prireditvi v Brežicah. Med postopki so mladoletniku zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje. 19-letniku so zasegli ročno zvito cigareto s prepovedano konopljo in vrečko s konopljo. Ročno zvito cigareto s prepovedano konopljo so zasegli tudi mladoletnici.

Pijan 20-letnik kršil javni red in mir

Policiste PP Brežice so v noči na 3. 6. poklicali na pomoč, ker naj bi na prireditvenem prostoru v Brežicah pijan kršitelj motil javni red in mir. Varnostniki so zoper njega ukrepali in ga odstranili iz prireditvenega prostora. Kmalu zatem je 20-letnik v bližini tržnice ponovno kršil javni red in mir in napadel dva vrstnika. Policisti so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Tatvina na pašniku

Pri naselju Telče na območju PP Sevnica je nekdo s pašnika odtujil električnega pastirja, sončno celico in baterijo. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

2. 6. so policisti na Čatežu ob Savi ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila Opel mokka slovenskih registrskih oznak. Državljan Turčije z urejenim statusom za bivanje v Sloveniji je v vozilu prevažal dva državljana Iraka, ki nista izpolnjevala pogojev za vstop v Slovenijo. 3. 6. so na območju Smednika kontrolirali državljana Albanije, ki jev avtomobilu Citroen C4 prevažal pet državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Osumljencema kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo ju bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 2. 6. in 5. 6. na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Jesenice na Dolenjskem, Loče, Jereslavec, Podgračeno, Župelevec, Nova vas) izsledili in prijeli 100 državljanov Bangladeša, 77 državljanov Pakistana, 46 državljanov Maroka, 44 državljanov Afganistana, 37 državljanov Konga, 30 državljanov Nepala, 29 državljanov Rusije, 11 državljanov Sirije, deset državljanov Kube, po sedem državljanov Alžirije, Sudana in Burundija, po tri državljane Indije, Turčije in Jordanije, dva državljana Palestine, dva državljana Nigerije in državljana Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto


 
« Nazaj na seznam
»