Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Hudo poškodovan 32-letni motorist

Objavljeno: Četrtek, 01.04.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
motor-nesreca.simbolna

Fotografija je simbolična.

V sredo ob 17.12 sta v naselju Brod v Podbočju trčila motorist in osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGE Krško in reševalci NMP Krško. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, odklopili bateriji na vozilih in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanega motorista do reševalnega vozila. Reševalci so voznico osebnega vozila prepeljali v UC Brežice, motorista pa v UC Novo mesto. Obveščene so bile pristojne službe.

O prometni nesreči z udeležbo motorista in voznice osebnega avtomobila na regionalni cesti med Malim Mraševem in Kostanjevico na Krki so bili nekaj po 17. uri obveščeni tudi policisti. Po prvih ugotovitvah policistov je nesrečo povzročila 60-letna voznica osebnega avtomobila, ki je z regionalne ceste zavijala levo proti dovozu do stanovanjske hiše. Ko je zapeljala na levo smerno vozišče, je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 32-letni motorist. Po silovitem čelnem trčenju je motorist hudo poškodovan obležal na travniku več kot 70 metrov od mesta trčenja. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za posebno hude telesne poškodbe. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo zoper povzročiteljico na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Na cestah spet več kolesarjev in motoristov

V lanskem letu so bili v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Novo mesto kolesarji udeleženi v 65 prometnih nesrečah. Deset kolesarjev se je hudo poškodovalo, 51 je bilo lažje poškodovanih. V 36 primerih so policisti ugotovili, da so bili kolesarji tudi povzročitelji prometne nesreče. Motoristi so bili udeleženi v 67 prometnih nesrečah. En motorist je umrl, 16 je bilo hudo poškodovanih in 35 ležaje poškodovanih. V 48 primerih je bilo ugotovljeno, da so za prometno nesrečo odgovorni motoristi.

Po daljšem obdobju je na naših cestah ponovno več kolesarjev in motoristov, ki spadajo med najranljivejše udeležence v prometu. Policisti vse udeležence v cestnem prometu pozivamo k previdnosti in strpnosti. Opozorilo namenjamo tudi tistim, ki z avtomobilom premagujejo le krajše razdalje v domačem okolju. Vozniki so namreč v domačem okolju pogosto manj previdni, manj so pozorni na ostale udeležence v prometu in morebitne spremembe prometne signalizacije. Vozniki pri vožnji v domačem okolju nemalokrat ne uporabljajo smernikov in ob zavijanju levo je to lahko usodno za motorista ali kolesarja, ki pripelje iz nasprotne smeri. Prav tako tudi telefoniranje med vožnjo bistveno zmanjša koncentracijo voznikov in zmanjšuje pozornost na dogajanje v prometu. Ponovno dodajamo, naj vozniki prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, razmeram na cesti in svojim vozniškim izkušnjam. Vozilo naj upravljajo le trezni, tudi če imajo namen prevoziti le nekaj kilometrov. Kolesarjem in motoristom svetujemo, naj poskrbijo za svojo vidnost, med vožnjo naj poskušajo predvideti ravnanja in morebitne nepravilnosti ostalih udeležencev v prometu, predvsem voznikov motornih vozil.

Tatvina kolesa v Krškem

Krški policisti so bili obveščeni, da je med 20. in 31. 3. na Cesti 4. julija v Krškem nekdo vlomil v klet stanovanjskega bloka in odtujil kolo znamke Trek. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1500 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo pri kontroli tovornega vozila srbskih registrskih oznak odkrili državljana Afganistana in državljana Pakistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak so prav tako odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Gorelo ob železniški progi
 
Ob 19.41 so v Gornjem Brezovem, občina Sevnica, posredovali gasilci PGD Sevnica, kjer so ob železniški progi goreli trije tramovi in trava. Gasilci so požar pogasili. Obveščene so bile pristojne službe.
 
Obvestila
 
Znižali bodo gladino Save

HESS d.o.o., obvešča, da je v sklopu letošnjega rednega remonta NEK potrebno izvesti znižanje gladine pretočne akumulacije HE Brežice na koto 151.50 m.n.v., in sicer v terminu od 3.4.2021 do predvidoma 17.4.2021. Znižanje gladine pretočne akumulacije HE Brežice bodo začeli danes 1.4.2021 ob 23.uri.
 
Elektro dela

Elektro Celje d.d., Distribucijska enota Krško, obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško okolica na območju transformatorske postaje Gorica pri TEB, nizkonapetostno omrežje – Stolovnik Anže med 8. in 11. uro. Na področju nadzorništva Brežice, na območju transformatorskih postaj Zakot 3 in Zakot 4 med 6.30 in 8. uro, Sromlje vas, nizkonapetostno omrežje – Desno Lastine – Kranjčič med 8. in 13. uro.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

17.12.2019 | Redakcija

Vesele praznike!

06.11.2020 | Redakcija

Namaz iz dimljene postrvi