Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Huje poškodovana udeleženka nesreče na Gregorčičevi v Brežicah

Objavljeno: Torek, 24.05.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policisti PP Brežice so bili 23. 5. ob 10.00 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Brežicah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za trčenje odgovoren 68-letni voznik osebnega avtomobila, ki je odvzel prednost 44-letni voznici. Huje poškodovano voznico in lažje poškodovano 64-letno potnico iz vozila povzročitelja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine policisti še preverjajo.

S tremi promili alkohola v hidrant in zabojnike za smeti

DSCN9992

Voznik je prevrnil zabojnike za smeti in uničil hidrant (foto: PP Sevnica)

23. 5. so bili okoli 18.30 sevniški policisti obveščeni, da je na območju Šentjanža, pri odcepu za Koludrje, voznik osebnega avtomobila trčil v hidrant in odpeljal s kraja nesreče. Takoj so se odzvali in ugotovili, da je voznik po nesreči zapeljal do bližnjega naselja, kjer je avtomobil parkiral na dvorišču stanovanjske hiše in vožnjo nadaljeval z drugim vozilom. V Birni vasi so 46-letnega kršitelja izsledili, ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,36 miligramov alkohola (3,04 g/kg). Ugotovili so, da je kršitelj zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v zabojnike in v bližnji hidrant. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se za omenjene kršitve voznika kaznuje z globo 2000 evrov in se mu izreče 18 kazenskih točk.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Krškem 23. 5. nekaj po 9. uri ustavili voznika osebnega avtomobila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da 55-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. VW lupo so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Padec in nalet kolesarjev

23. 5. so bili brežiški policisti nekaj pred 19. uro obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo poškodovanega kolesarja. Ugotovili so, da je 31-letni kolesar pri Zgornji Pohanci zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se poškodoval. Za njim je peljal 53-letni kolesar, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v kolo 31-letnika. Policisti bodo udeležencema nesreče zaradi kršitev izdali odločbo o prekršku.

Obvestilo in opozorilo PU Novo mesto

V zadnjih letih se je na območju Policijske uprave Novo mesto povečalo število kolesarjev udeleženih v prometnih nesrečah. V lanskem letu so bili kolesarji udeleženi v 73 prometnih nesrečah (65 v letu 2020). En kolesar je izgubil življenje (0 v letu 2019), 18 jih je utrpelo hude telesne poškodbe (10 v letu 2019) in 48 lažje poškodbe (51). V več kot 60% je bilo ugotovljeno, da so za nesreče odgovorni kolesarji. Med vzroki so prevladovali neprilagojena hitrost, nepravilna stran in smer vožnje in vožnja pod vplivom alkohola. Vse do 3. junija po vsej državi potekajo aktivnosti za večjo varnost kolesarjev, s katerimi želimo vplivati na vse udeležence v prometu, da bi upoštevali cestno prometne predpise. Policisti bomo preverjali ali kolesarji upoštevajo prometna pravila, pozorni pa bomo tudi na kršitve voznikov motornih vozil, ki največkrat ogrožajo kolesarje zaradi neupoštevanja pravil o prednosti, nepravilnega prehitevanja in neprilagojene hitrosti. Pogosteje bomo preverjali tudi psihofizično stanje kolesarjev in ostalih udeležencev. Policisti vse pozivamo k strpni vožnji in večji previdnosti na cestah.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Loč in Slovenske vasi (PP Brežice) izsledili in prijeli 13 državljanov Kolumbije, tri državljane Nove Gvineje in tri državljane Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OBVESTILA

Zapore na ceti Drožanje-Zabukovje


Občina Sevnica obvešča, da bodo med 24. 5. in 30. 6. vzpostavljene občasne, kratkotrajne popolne zapore prometa tipa E-6, na odseku lokalne ceste (št. 372091) Sevnica-Drožanje-Metni Vrh, med priključkoma za Drožanje h. št. 11 in h. št. 12. Zapora bo vzpostavljena zaradi gradnje vodovodnega omrežja Drožanje-Zabukovje.

Kratkotrajne zapore na sevniški Cesti na grad

Mizarstvo in Knauf Sistemi, Jan Hribšek s.p., obvešča o kratkotrajnih, popolnih zaporah prometa tipa E-6 (brez fizičnega umirjanja) na odseku javne poti (št. 594342) Glavni trg – žup. Cerkev – Cesta na grad, pri h.š.  Cesta na grad 26a; med 23. in 27. 5., vsak dan  med 9. in 16. uro. Zapora se vzpostavlja zaradi gradbenih del na objektu Cesta na grad 26a v Sevnici.

Dopoldan brez vode v Župeči vasi

Komunala Brežice obvešča uporabnike iz Župeče vasi, da bo zaradi popravila okvare na vodovodnem omrežju v torek, 24. 5., motena dobava pitne vode med 8. in 12. uro.

Elektrodela 24. maja na TP Žabjek v sevniški občini

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah 24. maja prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Žabjek, in sicer med 7.15 in 8. uro ter med 15. in 15.45 uro.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto, foto: PP Sevnica
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte