Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Italijan s Ferrarijem mimo Zalok z 260 km/h

Objavljeno: Ponedeljek, 10.05.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
foto hitrost 1

Posnetek izmerjene hitrosti

Policisti so 9.  5. nekaj po 16. uri med kontrolo prometa na avtocesti opravljali meritve hitrosti in pri Zalokah v smeri proti Obrežju vozniku Ferrarija srbskih registrskih oznak izmerili hitrost 260 km/h. Kršitelj, ki je opazil policiste, je na mejnem prehodu Obrežje vozilo obrnil in z vožnjo nadaljeval proti Ljubljani, vendar so ga izsledili in ustavili. 41-letnemu državljanu Italije so izrekli globo v višini 1500 evrov in devet kazenskih točk.

Voznica z vozilom v oporni zid

Policisti PP Krško so bili 7. 5. nekaj pred 13. uro obveščeni o prometni nesreči v Brestanici. Ugotovili so, da je 25-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v betonski oporni zid. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti  PP  Brežice  so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Mihalovca izsledili in prijeli štiri državljane Irana.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti  PMP  Obrežje so na vstopu v državo med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak  odkrili dva državljana Palestine in državljana Egipta. Tujce, ki so se skriti na podvozju tovornega vozila poskušali izogniti mejni  kontroli, so po zaključenih postopkih predali hrvaškim policistom.

Vir: PU Novo mesto


 
« Nazaj na seznam