Časopis za pokrajino Posavje
31.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Iz prometa izločili voznika, ki je ogrožal varnost drugih udeležencev z več kot 4,6 promili alkohola

Objavljeno: Ponedeljek, 10.02.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policija kontrola (3)

Fotografija je simbolična.

Policisti PP Krško so minuli teden med kontrolo prometa med Brestanico in Guntami ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila Ford focus in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Ugotovili so, da kršitelj vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel kar 2,24 miligrama alkohola (4,66 g/kg).

Vozniku, ki je z vožnjo pod vplivom alkohola ogrožal druge udeležence v prometu, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

32-letnika odpeljali na treznjenje

Policisti PP Krško so v noči na 8. 2. med kontrolo prometa v Krškem ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 32-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligrama alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola oplazil drug avto

Sevniški policisti so bili 9. 2. nekaj pred 22. uro obveščeni o prometni nesreči v Gornjem Brezovem. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 30-letni voznik, ki je zaradi neupoštevanja pravila srečanja oplazil avtomobil 37-letnega voznika. V nesreči se ni nihče poškodoval, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,91 miligrama alkohola. Izdali so mu plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Sevniški policisti so 7. 2. nekaj po 12. uri na Blanci ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 49-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so 9. 2. med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak na podvozju našli dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V noči na 10. 2. so v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak našli dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Na Armeškem kurjenje pobegnilo nadzoru

kurjenje-ogenj (3)

Fotografija je simbolična.

V nedeljo popoldne nekaj po 16. uri se je na Armeškem nadzorovano kurjenje v naravi zaradi vetra razširilo v bližnji gozd na površini približno 2000 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Brestanica. Na požarni straži so nekaj časa ostali gasilci PGD Brestanica.

Posredovali na požarišču
 
Prav tako v nedeljo popoldne so v Termah Čatež zaradi dima na požarišču objekta, ki je zgorel v nočnem požaru 8. februarja, posredovali gasilci PGD Cerina.

V Stari vasi s cestišča na streho
 
Nekaj po 16. uri je v Stari vasi osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nudili pomoč vlečni službi in cestnemu podjetju pri odstranjevanju posledic prometne nesreče. Reševalci NMP Brežice so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v UC SB Brežice.

Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj TP SENOVO ŠOLA izvod KVEDROVA ULICA in ULICA SENOVSKIH BORCEV danes med 8.00 in 11.00.
« Nazaj na seznam