Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Izpred brežiškega bloka izginilo motorno kolo

Objavljeno: Torek, 12.03.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Izpored brežiškega bloka izginilo motorno kolo
Med 10. 3. in 11. 3. je na Kregarjevi ulici v Brežicah nekdo odtujil motorno kolo Yamaha XC125, registrskih številk KK VZ-22. Lastnik je motorno kolo parkiral pred vhodom v stanovanjski blok.

Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli

V dopoldanskih urah je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, v katerem so našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 50-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 193 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.
« Nazaj na seznam