Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kanadčanka padla s kolesom

Objavljeno: Sreda, 08.05.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Kanadčanka padla s kolesom

Simbolna slika (foto: PU Novo mesto)

7. maja so bili okoli 15.30 policisti PP Krško obveščeni o prometni nesreči v Dolenji vasi pri Krškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 61-letna kolesarka zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčila v pločnik, izgubila oblast nad kolesom in padla. Kolesarko, državljanko Kanade, so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so ji oskrbeli lažje poškodbe.

Ostal brez vozila

Policisti so včeraj v Krškem zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Zasegli ukraden avtomobil

Na mejni prehod Obrežje je na izstop iz Slovenije pripeljal srbski voznik tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilov. Policisti so opravili mejno kontrolo in med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je bil eden izmed naloženih avtomobilov - Mercedes E200 CDI - ukraden v Italiji. Avtomobil so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Pri delih naleteli na bombo

Včeraj so nekaj po 13. uri pri naselju Globočice našli ročno bombo angleške izdelave iz obdobja 2. svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske regije in pripadnik Ljubljanske regije so nevarno najdbo uničili na kraju.

Elektrodela 8. maja

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 8. 5., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • TP Šedem in Dovško med 7.45 in 12. uro,
  • TP Gornji Šentlenart med 7.45 in 11. uro ter
  • TP Dečna sela trgovina med 11.30 in 14. uro.
Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Trampolini

14.05.2020 | Redakcija

Popotovanje v knjižni barok

07.05.2020 | Redakcija

Mavzoleju povrnili sijaj