Časopis za pokrajino Posavje
11.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kar nekaj težav in dela za gasilce zaradi neurja

Objavljeno: Sobota, 11.07.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
gasilci

Gasilci so imeli delovno popoldne in večer.

Sobotni naliv z neurjem je tudi v Posavju povzročil kar nekaj nevšečnosti. Voda je zalivala objekta, veter pa podiral drevesa ter električne in telefonske drogove.

Občina Kostanjevica na Krki

Ob 17.07 so posredovali gasilci PGD Prekopa v Dolnji Prekopi, kjer so iz garaže stanovanjske hiše črpali meteorno vodo.

Ob 17.07 so posredovali gasilci PGD Prekopa v Dolnji Prekopi, kjer je voda zalila cesto z nanosi kamnin in zemlje. Gasilci so usmerjali promet in očistili cestišče.
podrto drevo

Podrta drevesa so ovirala promet.Občina Brežice

Ob 18.16 je prišlo do izpada daljnovoda Mokrice. Brez električne energije so ostali odjemalci naselij Jesenice na Dolenjskem in Male Doline. Dežurni pri Elektro Celje so okvaro na daljnovodu odpravili do 20.04 ure. Brez električne energije je bil 101 odjemalec.

Ob 22.16 se je v naselju Brezje pri Veliki Dolini, zaradi močnega vetra podrl telefonski drog. Telefonski vodniki so obviseli nizko nad cestiščem in ovirali promet. O dogodku je bil obveščen Telekom Slovenije.

Občina Krško

Ob 20.19 je v Dobravi ob Krki močan veter podrl drevo čez cesto. Drevo so razžagali in odstranili dežurni delavci podjetja Kostak Krško.

Občina Sevnica

Ob 5.17 je na relaciji Rovišče pri Studencu-Raka na cesto podrto drevo oviralo promet. Za razrez in odstranitev je poskrbel dežurni pri cestnem podjetju.

V Krškem trčila reševalno in osebno vozilo

Ob 18.15 sta na Cesti krških žrtev v Krškem trčila reševalno in osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem. Reševalci NMP Krško so lažje poškodovano osebo prepeljali v UC Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

Gasilci odstranili sršene

Nekaj po 15. uri so v naselju Slovenska vas, občina Brežice, gasilci PGD Obrežje s stanovanjskega objekta odstranili sršenje gnezdo.

Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

22.07.2020 | Oglas

Pogradi za otroke

08.10.2019 | Redakcija

Pojdimo raje peš ali s kolesom