Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kolesar po trku končal na urgenci

Objavljeno: Sreda, 18.09.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Urgenca Brežice 1
Brežiški policisti so bili 17. septembra okoli 10. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja in voznice osebnega avtomobila v Čatežu ob Savi. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 71-letna voznica osebnega avtomobila, ki je izsilila prednost 39-letnemu kolesarju. Kolesar je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Povzročiteljici nesreče so policisti izdali plačilni nalog, kolesarju pa so lažje poškodbe oskrbeli na brežiški urgenci.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so med izvajanjem mejne kontrole tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak v tovornem delu našli šest državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom nameravali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Cerklje ob Krki, Žuniči, Dramlje, Radenci, Bojanci, Kanižarica, Riblje in Miliči izsledili in prijeli 137 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 104 državljani Pakistana, desetimi državljani Alžirije, po osmimi državljani Bangladeša in Somalije, po tremi državljani Maroka in Indije in državljanom Iraka še niso zaključeni.

OBVESTILA

Okvara vodovoda

 
Popoldne je bila v naseljih Globoko in Mali Vrh zaradi okvare motena oskrba s pitno vodo. Okvaro so odpravili delavci podjetja Komunala Brežice.

Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 18. septembra 2019, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije za področje nadzorništva Krško okolica, na območju transformatorske postaje: Anovec med 8:00 in 13:00 uro ter za področje nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorske postaje: Leskovec Kerin izvod smer Anke Salmič med 8:00 in 12:00 uro.
« Nazaj na seznam
»