Časopis za pokrajino Posavje
30.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kolesar s 3,4 promili alkohola

Objavljeno: Sreda, 07.07.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
kolo
6. julija se je nekaj pred 18. uro na Glavnem trgu v Sevnici pri padcu poškodoval kolesar. Policisti PP Sevnica so ugotovili, da gre za 42-letnega moškega, ki je pri kolesarjenju izgubil oblast nad kolesom in padel. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka kar 1,65 miligrama alkohola ali 3,4 promila.

Dobri dve uri pred tem se je, nekaj pred 16. uro, sta, prav tako na sevniškem Glavnem trgu. Po branih obvestilih in ugotovitvah sevniških policistov, je nesrečo povzročil 48-letni voznik tovornega vozila, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 53-letne voznice. Oba udeleženca sta se v nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so ju v zdravstvenem domu. Policisti so povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

V Krškem trk vozila in motorista

Okoli 22. ure so bili policisti PP Krško obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznika osebnega avtomobila in voznika mopeda v krožnem križišču na Zdolski ulici v Krškem. Ugotovili so, da je nesrečo povzročil 24-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi neupoštevanja prednosti v krožnem križišču trčil v 17-letnega voznika mopeda. Mopedist in mladoletna potnica na mopedu sta po trčenju padla in se lažje poškodovala. Reševalci so ju oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Predvsem starejši občani tarča tatvin

Kot sporočajo iz Policijske uprave Novo mesto, so bili v zadnjih dneh v več primerih obveščeni o sumljivih okoliščinah, ko so neznanci obiskali starejše občane in jih z različnimi pretvezami poskušali zvabiti iz hiš, da bi izvršili kazniva dejanja tatvine. V večini primerov so občani ravnali pravilno, sumljive osebe so odslovili in s svojimi opažanji seznanili policijo.

Zato na PU ponovno opozarjajo občane na povečano pozornost in previdnost ob obiskih in stikih z neznanimi osebami: "Ugotavljamo, da so žrtve tovrstnih kaznivih dejanj predvsem starejši, tatvine pa so bolj pogoste v dopoldanskem času. Storilci žrtve zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji in podobno. Njihov glavni namen je, da žrtev zvabijo iz hiše in preusmerijo njeno pozornost, sostorilci pa v tem času vstopijo v hišo in izvršijo kaznivo dejanje. Oškodovanci največkrat šele po njihovem odhodu ali celo v naslednjih dneh ugotovijo, da so bili žrtev kaznivega dejanja. Občanom svetujemo, da so ob nenapovedanih obiskih neznancev še posebej pozorni. Tujcev naj ne vabijo v hiše in jih imajo ves čas pod nadzorom. Tudi v primeru, da hišo zapustijo le za kratek čas ali ob delu na bližnjem vrtu, naj vrata zaklepajo in imajo ključ pri sebi. Ob pojavu sumljivih oseb naj bodo pozorni na njihov osebni opis, si zapišejo registrsko številko vozila in o tem takoj obvestijo policiste na številko 113."

OBVESTILA

Elektrodela 7. julija

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 7. 7., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju  transformatorskih postaj:
  • med 7:30 in 9:15 TP Brezje Goveji Dol,
  • med 9:30 in 11:15 TP Krmelj Lisca,
  • med 11:30 in 14:00 TP Krmelj obrtna cona (vse TP v občini Sevnica),
  • med 8:00 in 11:00 TP Mala Dolina in  
  • med 11:00 in 14:00 TP Globoko vas (obe TP v občini Brežice).
Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
« Nazaj na seznam