Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kolesar v Brestanici pod vplivom alkohola

Objavljeno: Ponedeljek, 18.09.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Alkotest 14 6. 2022

Simbolična fotografija

Policisti PP Krško so bili 15. 9. okoli 12. ure obveščeni o padcu kolesarja v Brestanici. Ugotovili so, da je 42-letni kolesar ob zaviranju izgubil oblast nad kolesom in padel. Poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,04 miligrama alkohola. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog. 

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru na območju Čateža ob Savi je 17. 9. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico, v kateri ni bilo predmetov. 

Na parkirnem prostoru na Raki je 17. 9. dopoldne neznanec vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice v predalu odtujil osebni dokument in denar. 

Prijeli sprovajalce in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Obrežja 15. 9. ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes, bosanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 24-letni državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Prav tako na Obrežju so kontrolirali 48-letnega državljana Srbije, ki je v osebnem avtomobilu Peugeot prevažal pet državljanov Turčije. 16. 9. so na Čatežu ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila VW tiguan nemških registrskih oznak. 40-letni državljan Turčije z dovoljenjem za bivanje v Nemčiji je v vozilu prevažal tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. 17. 9. so na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila VW T cross. Ugotovili so, da 38-letni državljan Romunije prevaža šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Zasegli ukraden avtomobil

17. 9. dopoldne so policisti na Drnovem kontrolirali 57-letnega državljana Srbije z osebnim avtomobilom Range rover italijanskih registrskih oznak. Ugotovili so, da so na vozilu spremenjene številke šasije, ponarejene registrske tablice in prenarejeni dokumenti vozila. Vozniku in sopotniku so odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli avtomobil. Okoliščine še preverjajo in bodo tujca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Minuli konec tedna 680 nedovoljenih prehodov državne meje

Policisti so med 15. 9. in 18. 9. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Sela pri Dobovi, Rigonce, Rakovec, Kapele, Loče, Slovenska vas) izsledili in prijeli 680 tujcev, na območju PP Metlika (Metlika) devet tujcev in na območju PP Črnomelj (Žuniči) tri tujce. Največ je bilo državljanov Maroka, Afganistana, Pakistana, Indije in Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte