Časopis za pokrajino Posavje
2.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kolona tovornjakov na AC je dolga 15 km, čakalna doba je več kot 10 ur

Objavljeno: Četrtek, 12.03.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
DSC_1153

Kolona tovornih vozil z nadvoza pri Čatežu ob Savi

Zaradi hitrega širjenja okužb s koronavirusom na mejnih prehodih izvajajo poostren nadzor, zaradi česar prihaja do zastojev in dolgega čakanja. Potem ko je bila na dolenjski avtocesti proti mejnemu prehodu Obrežje dolga kolona tovornih vozil že konec februarja, se je podobno ponovilo spet v teh dneh. Trenutno je namreč po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste na dolenjski avtocesti, med priključkom Drnovo in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, kolona dolga kar 15 km na odstavnem pasu. Čakalna doba za voznike tovornih vozil pri izstopu iz Slovenije je več kot 10 ur.

DSC_1158

V četrtek popoldne je kolona segala "le" do območja med Krško vasjo in Skopicami, proti večeru pa se je očitno spet začela daljšati.

Dolgi zastoji so nastali, ker je Hrvaška začela zavračati tovorna vozila, ki prihajajo iz Italije, države, kjer je trenutno glavno žarišče okužb s koronavirusom v Evropi. Danes je sicer zaokrožila informacija, da naj bi Hrvati sprostili promet, tako da se je čez dan kolona res nekoliko skrajšala, vendar pa se je, kot kaže, proti večeru ponovno podaljšala. Šoferji tovornjakov bodo tako primorani še eno noč preživeti kar na avtocesti.

R. R.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

05.07.2019 | Redakcija

Zdravje je na udaru tudi poleti

05.05.2020 | Redakcija

140-letnica v dobri kondiciji

06.08.2019 | Redakcija

Trgovska dejavnost v Posavju raste