Časopis za pokrajino Posavje
30.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krajevne nalive lahko pričakujemo tudi v Posavju

Objavljeno: Petek, 16.07.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
65908968

Nevarnost nastanka neviht za soboto. Rumena obarvanost pomeni 'bodite pozorni', oranžna pa 'bodite pripravljeni' (foto: Arso).

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bodo v drugi polovici noči na soboto vzhodno polovico države zajele nevihte z močnimi nalivi, ki se bodo nadaljevale tudi čez dan. Do sobote zvečer bo v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji ob krajevnih nalivih padlo od 50 do 80 litrov na kvadratni meter. Ob tem so možna tudi razlivanja posameznih hudourniških vodotokov.

V soboto bo spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Tudi v nedeljo bo še spremenljivo s krajevnimi padavinami, več jih bo v vzhodni polovici države. Do ponedeljka zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo zjasnilo. Oba dneva bo pihal severni do severovzhodni veter, so še zapisali na Arso.
65908951

V soboto se bodo pretoki povsod po državi zmerno povečali, najprej in najizraziteje na vzhodu Slovenije (foto: Arso).


Danes se bodo pretoki rek še naprej večinoma počasi zmanjševali, v soboto pa se bodo pretoki povsod po državi zmerno povečali, najprej in najizraziteje na vzhodu Slovenije. V nedeljo se bo nadaljevalo zmerno naraščanje vodnatosti. Predvsem na vzhodu države lahko posamezne reke dosežejo velike pretoke. Danes in jutri lahko ob lokalnih nalivih izraziteje narastejo posamezni manjši vodotoki in hudourniki.

Vir: Arso
« Nazaj na seznam