Časopis za pokrajino Posavje
15.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krava zašla na železniške tire

Objavljeno: Torek, 04.05.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
ZeleznicaVlak (6)

Fotografija je simbolična.

V nedeljo zvečer so se v Sevnici domačini in policisti ukvarjali s kravo, ki je med Orehovim in Sevnico zašla na tire. Lastnik je o tem nekaj pred deveto zvečer obvestil policiste na številki 113, ti pa takoj Slovenske železnice, da so opozorili vlake na relaciji med Sevnico in Bregom. Poskočno kravo so uspeli navezati, jo odpeljali s tirov, nakar je iz neznanega vzroka poginila. Zaplet ni povzročil materialne škode na premoženju železnic. Krava je sicer pobegnila iz ograjenega in z električnim pastirjem varovanega pašnika.

Klical policiste, da mu grozi žena

V nedeljo popoldne je 46-letnik iz Krškega dvakrat klical policiste in prijavljal, da mu žena grozi in doma razbija. Policisti so se odzvali dvakrat, ugotovili, da ni znakov, da bi bilo kaj narobe, sta pa bila prijavitelj in partnerka pod očitnim vplivom alkohola. Z njima se bodo pogovorili, ko bosta bolje. 46-letniku grozi, da bo dobil plačilni nalog zaradi lažne naznanitve prekrška.

Pri Malem Kamnu hudo padel motorist ...

V soboto popoldne, nekaj po dvanajsti uri, je na regionalni cesti iz smeri Malega Kamna proti Senovem v ostrem levem ovinku padel 64-letni motorist. Motor je po padcu ostal na cesti, motorist pa je zdrsnil približno deset metrov stran na travnik. S hudimi poškodbami glave so ga odpeljali v brežiško bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Po prvih ugotovitvah ogleda, ki so ga opravili prometni policisti, je verjeten vzrok nesreče neprilagojena hitrost.

... v Sevnici pa kolesar

V nedeljo popoldne so sevniški policisti obravnavali padec 67-letnega kolesarja, ki je med vožnjo izgubil oblast nad kolesom in padel po kolesarski stezi. Z lažjimi poškodbami so ga odpeljali v bolnišnico na pregled. Policisti so še ugotovili, da je kolesar za večjo vidnost uporabljal odsevni brezrokavnik in nosil varnostno čelado (ki je verjetno preprečila hujše poškodbe).

V Kerinovem Grmu zgorel avto

V nedeljo zvečer je zagorel osebni avtomobil Renault megane v Kerinovem Grmu. Krški gasilci so ga pogasili, policisti pa preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja požiga. Avto je zgorel v celoti, vreden naj bi bil nekaj čez tisoč evrov.

Prijeli štiri državljane Bangladeša

V soboto zjutraj so na Jesenicah na Dolenjskem brežiški policisti prijeli štiri državljane Bangladeša. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte