Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kršiteljici zasegli Porsche cayenne

Objavljeno: Torek, 27.09.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
porcshe

Voznica je ne le vozila brez izpita, temveč je tudi krepko prekoračila dovoljeno hitrost (foto: PU Novo mesto)

Nekaj pred 12. uro 26. 9. je na mejni prehod Rigonce na izstop iz Slovenije pripeljala voznica osebnega avtomobila Porsche cayenne nemških registrskih oznak. Policisti so med postopkom ugotovili, da 70-letna voznica iz Italije nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je med vožnjo po gorenjski avtocesti pri galeriji Moste, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 100 km/h, peljala 161 km/h. Avtomobil so ji zasegli, zaradi prekoračitve hitrosti izdali plačilni nalog in jo zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja privedli pred pristojno sodišče.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

26. 9. se je nekaj po 18. uri zgodila prometna nesreča v Brežicah. Po ugotovitvah brežiških policistov je 21-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 48-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,64 miligramov alkohola. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.


Osebno vozilo obstalo na strehi

Car-Accident-Advice

Fotografija je simbolična.

Ob 6.10 sta v naselju Stara vas – Bizeljsko, občina Brežice, trčili osebno in tovorno vozilo. Osebno vozilo je obstalo na strehi. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu in posuli iztekle motorne tekočine. Na kraju so bili prisotni reševalci NMP Brežice in dežurni delavec CGP Krško.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Ponikve) izsledili in prijeli osem državljanov Bangladeša, šest državljanov Indije, štiri državljane Sirije, tri državljane Pakistana in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podrto drevo oviralo promet

Včeraj, 26. 9., se je nekaj pred 6:25 na cesto Hotemež–Brunk (občina Radeče) podrlo drevo. Gasilci PGD Vrhovo so drevo razžagali in odstranili.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte