Časopis za pokrajino Posavje
3.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krški gasilci posredovali ob iztekanju amonijaka v Evrosadu

Objavljeno: Ponedeljek, 01.06.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
101093538_691169965001493_2380468547018031104_o
V nedeljo dopoldne, ob 10.41, je na Cesti 4. julija v Krškem zaradi okvare ventila iz rezervoarja za hladilnike iztekal amonijak. Gasilci PGE Krško so zatesnili ventil in tako preprečili nadaljnje iztekanje, z merilnikom preverili koncentracijo plina v prostoru, z vpojnimi sredstvi posuli iztekli amonijak in prezračili prostore.

Na Facebook strani PGE Krško so takole opisali dogodek:
Dne 31.05.2020 ob 10:41 uri smo posredovali v podjetju Evrosad. Izvozili smo z dvemi vozili in tremi gasilci. Na požarni centrali v Evrosadu smo ugotovili lokacijo javljalnika in takoj pričeli z ogledom prostora. Zaznan je bil močan vonj po amonijaku, zato smo aktivirali dodatno pomoč iz PGE Krško. Prva ekipa, ki je prispela na kraj je z merilcem plinov ugotovila preveliko prisotnost hladilnega plina v prostoru. Odredili smo umik enote na varno mesto, kjer smo postavili štabno mesto. Ekipi za posredovanje smo opremili z kemijskimi tayveki​​. Postavili smo požarno varovanje in v štabnem mestu s pomočjo vzdrževalca sistema koordinirali taktično zapiranje ventila. Med zapiranjem ventila smo vzpostavili nadtlačno prezračevanje in ko smo uspeli zapreti glavni ventil smo z merilcem plinov ugotovili, da se je vsebnost amonijaka zelo zmanjšala. Vse prostore objekta smo pregledali in prezračili. Na intervenciji je sodelovalo destet poklicnih gasilcev z šestimi vozili. Nevarnosti za okolje ni bilo.

Foto: PGE Krško

Gasilci posredovali ob okvari dvigala

V nedeljo popoldne so na Cesti krških žrtev v Krškem gasilci PGE Krško s tehničnim posegom iz okvarjenega dvigala rešili ujeto osebo in prepovedali uporabo dvigala do prihoda servisne službe.

Obvestila

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje TP Dobova danes med 5:00 in 7:00 uro.
« Nazaj na seznam