Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krški policisti prijeli mladoletna tatova oblačil

Objavljeno: Četrtek, 05.08.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
DSC_0068

Fotografija je simbolična.

v sredo okoli 15. ure so policiste PP Krško poklicali na pomoč iz prodajalne v Leskovcu pri Krškem, kjer naj bi storilca iz prodajalne odtujila oblačila in pobegnila. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa izsledili in prijeli osumljenca, ki sta pobegnila s kolesom.

Mladoletnikoma so zasegli ukradene artikle in jih vrnili osebju prodajalne. Zasegli so jima še več predmetov, ukradenih v drugih prodajalnah in kolesi, ki sta bili prav tako ukradeni. Osumljenca so po zaključenih postopkih predali staršem, zoper oba pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi šestih kaznivih dejanj tatvine.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dobove, Cundrovca in Jesenic (PP Brežice) izsledili in prijeli dva državljana Sirije, štiri državljane Irana in tri državljane Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Pes jo je ugriznil v dlan

dog-5287546_960_720

Fotografija je simbolična.

V sredo nekaj po 8. uri je v naselju Trščina, občina Sevnica, pes ugriznil občanko v predel dlani. Za ustrezno oskrbo poškodbe so poskrbeli reševalci NMP Sevnica.

Iz dvigala rešili ujeto osebo
 
Ob 15.27 so v naselju Arto v občini Sevnica v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca zaposleni in gasilci PGD Sevnica s tehničnim posegom rešili ujeto osebo iz dvigala.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte