Časopis za pokrajino Posavje
17.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kuhinjski požar v Brezini

Objavljeno: Petek, 03.09.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
kuhinjski pozar

Fotografija je simbolična.

V četrtek ob 17.11 je v Brezini v Brežicah gorelo olje na štedilniku, požar pa se je razširil na kuhinjsko napo in elemente. Požar je do prihoda gasilcev pogasil stanovalec, gasilci PGD Brežice-okolica pa so zavarovali kraj dogodka ter s termovizijsko kamero pregledali prostore in kraj požarišča. Preventivno so ostali na gasilski straži.

Zagorelo na avtocesti
 
Ob 16.20 je na avtocestnem odseku Smednik–Dobruška vas, pri naselju Gmajna, občina Krško, gorelo osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, požar pogasili in počistili cestišče.
 
S pomočjo gasilcev do obolele osebe
 
Ob 23.11 so na Hrastinski poti v Brežicah gasilci PGD Brežice ob prisotnosti policije in reševalcev s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala obolela oseba. Reševalci NMP Brežice so za obolelo osebo ustrezno poskrbeli.
 
Obvestila 
 
Gasilska vaja na Bizeljskem

Danes, 3. 9. 2021, bo od 17. ure dalje potekala sektorska vaja na območju Bizeljskega, pri kateri bodo sodelovala Prostovoljna gasilska društva Bizeljsko, Stara vas in Orešje. Uporabljena bo sirena javnega alarmiranja z znakom za neposredno nevarnost.
 
Petkova elektro dela

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na  nadzorništvu Sevnica, področje Sevnica z okolico na območju transformatorske postaje Dolenji Kremen - nizkonapetostno omrežje Komac  med 08:00 in 12:00 uro,
  • na nadzorništvu Krško mesto, področje Krško mesto z okolico na območju transformatorskih postaj: Leskovec gmajna 2 - nizkonapetostno omrežje Pernar levo sredina med 08:00 in 13:00 uro in Bučerca - nizkonapetostno omrežje Bučerca med 08:30 in 12:00 uro
  • ter na nadzorništvu Bistrica ob Sotli, področje Bistrice ob Sotli z okolico na območju transformatorske postaje: Orešje - nizkonapetostno omrežje Zgornje Orešje  med 10:00 in 14:00 uro. 
Zapora parkirišča v Sevnici

Občina Sevnica obvešča, da bo popolna zapora parkirišča pri Občini Sevnica od 03.09. od 7.00 ure do 04.09.21 do 16.00 ure zaradi prireditve. Obvoz ni potreben.

Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»