Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Luščilnik koruze občanki stisnil prste in del dlani

Objavljeno: Četrtek, 12.09.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
poskodba roke

simbolna slika

V sredo pod večer se je v Brodu v Podbočju pri delu huje poškodovala 60-letna domačinka. Po prvih ugotovitvah so luščili koruzo s strojem, ki je bil priključen na kmetijski traktor. Poškodovana je v določenem trenutku segla z roko v stroj, kjer se nahajajo valji, pri čemer ji je stisnilo roko in potegnilo v stroj. Domači so to opazili in takoj ugasnili traktor. Stroj ji je stisnil prste in del dlani. Prvo pomoč so ji nudili na kraju, nato pa je bila s helikopterjem odpeljana v UKC Ljubljana na nadaljnje zdravljenje.

Vlom in tavina v Kaplji vasi

Sevniški policisti so zjutraj opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo v Kaplji vasi. Po prvih ugotovitvah so neznanci, najverjetneje med 20. in 20.30 uro zvečer, vlomili v hišo, pregledali prostore in odnesli nekaj zlatnine. Skupaj naj b bilo škode za več kot tisoč evrov.

Gasilci spet v Kerinovem Grmu

Zvečer je v naselju Kerinov Grm gorel odpadni material. Požar so pogasili gasilci PGE Krško.

Pomoč reševalcem
 
Popoldne so na Kolodvorski ulici v Krškem gasilci PGE nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe.

Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Brežice - na območju transformatorskih postaj Kapele, Rakovec, Jereslavec, Slogonsko, Vrhje in Slogonsko mlekarna med 8.30 in 11.30 uro; na področju nadzorništva Krško mesto - na območju transformatorske postaje Leskovec Gmajna 1 med 8.15 in 13.30 uro.
 
 
« Nazaj na seznam