Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Manjši nedeljski požar na Lisci

Objavljeno: Ponedeljek, 14.09.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Lisca, manjsi pozar 1

Zaradi okvare na transformatorski postaji je zagorela izolacija.

V nedeljo ob 12.10 je pri planinskem domu na Lisci zaradi okvare na transformatorski postaji zagorela izolacija. Požar se je razširil še na travnato površino. Gasilci PGD Sevnica so pogasili manjši požar, zavarovali kraj, dežurni delavci Elektro Celja pa so odpravili okvaro na transformatorski postaji.

V nedeljo padec motorista v Šentjanžu ...
 
V nedeljo ob 14.04 se je v Šentjanžu pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle tekočine, nudili pomoč policiji in vlečni službi ter reševalcem NMP Sevnica pri oskrbi in prenosu poškodovanca, katerega so nato prepeljali na zdravljenje v SB Novo mesto.

... v soboto pa med Boštanjem in Tržiščem
 
V soboto ob 13.59 se je na cesti Boštanj-Tržišče pri padcu poškodoval motorist. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanega, odklopili akumulator na vozilu, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle tekočine in odstranili motor s cestišča. Reševalci NMP Sevnica so poškodovanega prepeljali na zdravljenje v SB Novo mesto.

Ponedeljkova elektro dela
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 14. septembra, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • za področje nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorske postaje Leskovec Gmajna 1 izvod proti Senušam med 11:00 in 14:30 uro;
  • za področje nadzorništva Bistrica ob Sotli pa na območju transformatorske postaje: Stara vas 2 Bizeljsko izvod Bizeljsko med 9:00 in 13:00 uro.
Popolna zapora ceste Artiče-Volčje

Občina Brežice obvešča, da bo zaradi obnove cestišča popolna zapora LC 024471 Artiče–Volčje od 1,550 km do 2,050 km v času od 14.9. do 9.10.2020.
 
« Nazaj na seznam