Časopis za pokrajino Posavje
14.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Manjši požar v krški papirnici

Objavljeno: Sreda, 16.09.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
reševalno vozilo (2)

Zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom so delavca prepeljali v bolnišnico.

Včeraj, 15. 9., je nekaj pred 17. uro v podjetju na Tovarniški ulici v Krškem izbruhnil požar na papirnem stroju. Manjši požar so po začetnem gašenju zaposlenih dokončno pogasili gasilci PGE Krško, ki so nato še s termovizijsko kamero pregledali prostor. Reševalci NMP Krško so zaposlenega, ki se je nadihal dima, na kraju oskrbeli in nato prepeljali V SB Brežice.

Gasilci omogočili vstop reševalcem

Gasilci PGD Sevnica in PGE Krško so v včerajšnjem dnevu s tehničnim posegom dvakrat posredovali pri odpiranju vhodnih vrat stanovanjskih objektov, s čimer so omogočili dostop reševalcev do obolelih in onemoglih oseb, in sicer ob 12.30 v Znojilah pri Studencu ter uro kasneje na Zdolah. Osebi sta bili prepeljani na zdravljene v bolnišnico.

Pridržali pijanega 39-letnika

39-letnik iz Brežic je nekaj pred osmo zvečer pijan kričal na svojo nekdanjo partnerico in jo žalil. Ker ni upošteval ukazov policistov in s kršitvijo nadaljeval, so ga vklenili in odpeljali v prostore za pridržanje.

Šest Turkov pri Orehovcu

Krški policisti so zjutraj v kraju Orehovec pri Kostanjevici prijeli šest državljanov Turčije, ki so v državo vstopili na nezakonit način, postopki z njimi še niso zaključeni.

OBVESTILA

Elektrodela 16. septembra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 16. 9., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Obrežje Kalin-izvod Kalin, in sicer med 8. in 12. uro, ter in na področju nadzorništva Krško okolica ter  med 8.30 in 13. uro na območju transformatorske postaje Mali Kamen – Škvarč.

Zapora lokalne ceste v Globokem

Zaradi rekonstrukcije TK kabelske kanalizacije na območju naselja Globoko bo od 16. do 25.9.2020 popolna zapora lokalne ceste JP-5260111.
« Nazaj na seznam