Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Maratonski nadzor hitrosti

Objavljeno: Torek, 19.05.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
meritev hitrosti (2)

simbolična slika

Prihajajočo sredo in četrtek, 20. in 21. maja, bo že šesto leto zapored na 629 lokacijah potekal maraton nadzora hitrosti. Zaradi epidemije covid-19 so letos odpadle številne aprilske aktivnosti, ki jih tradicionalno izvaja policija, med drugim prvi del vsakoletne akcije Hitrost.

Ker se življenje počasi vrača v ustaljene tirnice, s tem pa vozniki množičneje na ceste, veliko otrok pa v šolske klopi in vrtce, želi polcija z napovedanim poostrenim nadzorom spodbuditi k umirjanju prometa, prometnim udeležencem pa zagotoviti varno pot do cilja in nazaj domov.

Maratonski nadzora hitrosti bo izveden na 629 vnaprej napovedanih lokacijah oziroma relacijah, kjer bodo policijske  patrulje ob rednem delu prioritetno izvajale nadzor hitrosti, kar pomeni, da vozniki lahko pričakujejo dodatne policijske kontrole tudi na drugih lokacijah. Več informacij in seznam vseh lokacij, med katerimi so tudi napovedana mesta meritev hitrosti na območju Posavja, najdete po PU Novo mesto na povezavi: https://www.policija.si/apps/lokacije_meritev/index.php

B. M., vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam