Časopis za pokrajino Posavje
5.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Maročan se je skrival v makedonskem tovornjaku

Objavljeno: Ponedeljek, 13.07.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
ilegalci na podvozjih (1)

Fotografija je simbolična.

Na mejni prehod Obrežje je v noči na 13. 7. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Severne Makedonije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so v tovornem delu našli državljana Maroka, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so ga predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med 10. 7. in 13. 7. pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju Tanče Gore, Preloke, Balkovcev, Vinice, Perudine, Jerneje vasi, Srednjih Radencev, Dragatuša (PP Črnomelj), Brezja pri Veliki Dolini, Slovenske vasi, Loč, Jesenic na Dolenjskem (PP Brežice) in Šentjerneja izsledili in prijeli 57 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 20 državljani Afganistana, 16 državljani Maroka, sedmimi državljani Kazahstana, šestimi državljani Bangladeša, štirimi državljani Tunizije, tremi državljani Pakistana in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 10. 7. in 13. 7. intervenirali v 224 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 794 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 19 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila šestim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 55-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj roparske tatvine, nezakonitega lova, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, nesreče pri delu, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.
 
« Nazaj na seznam