Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Martinov vikend se je poznal tudi na (sevniških) cestah

Objavljeno: Ponedeljek, 15.11.2021    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Car-Accident-Advice

Fotografija je simbolična.

13. 11. okoli 17.30 so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči v Sevnici. Ugotovili so, da je 65-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala na dovoz do stanovanjske hiše in trčila v ograjo. Vozilo je odbilo preko podpornega zidu in obstalo na strehi. Povzročiteljica, ki se v nesreči ni poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,77 miligrama alkohola. Policisti so ji zaradi kršitev izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

O drugi prometni nesreči v Sevnici, natančneje na Planinski cesti, so bili policisti obveščeni dobre pol ure po prvi nesreči. Opravili so ogled in ugotovili, da je 63-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v parkiran avtomobil. Povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,69 miligrama alkohola, so izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prometna nesreča pri Gornjem Lenartu

Brežiški policisti so bili 12. 11. nekaj po 8. uri obveščeni o prometni nesreči pri Gornjem Lenartu. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 73-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzel prednost 85-letnemu vozniku. Lažje poškodovanega 85-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

V Sevnici zasegli motokros motor

Policisti PP Sevnica so 14. 11. popoldne na Kvedrovi cesti ustavili voznika motokros motorja, ki je vozil brez zaščitne čelade in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 29-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je odklonil opravljanje preizkusa, so neregistriran in nezavarovan motor zasegli, mu izdali plačilni nalog in zaradi kršitev napisali obdolžilni predlog.

Vloma na Brodu in v Boštanju

Na parkirnem prostoru na območju Broda v Podbočju je 11. 11. zvečer nekdo vlomil v dva avtomobila in odtujil denar. V Boštanju je isti dan v popoldanskem času neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Prijeli sprovajalca iz Srbije in tri Indijce, ki so se poskušali izmakniti mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 14. 11. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v prtljažniku vozila odkrili tri državljane Indije, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujcem so odvzeli prostost, jih pridržali in zasegli avtomobil. 50-letnega državljana Srbije bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljane Indije bodo po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Črnomelj (Žuniči, Balkovci, Drežnik, Podklanec) izsledili in prijeli 22 državljanov Afganistana in dva državljana Irana ter na območju PP Brežice (Podgračeno) dva državljana Afganistana in državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Statistika čez vikend

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 12. 11. in 15. 11. intervenirali v 159 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 532 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 31 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Petim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 33 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih ter dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilništva, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

24.11.2021 | Redakcija

Ribe so del zdrave prehrane

21.01.2021 | Redakcija

Posodica v obliki ženskega telesa