Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odlikovana tudi policista PP Sevnica

Objavljeno: Petek, 27.01.2023    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Trznica poklicev (72)

Nagrajena policista sta predstavljala delo policista na predstavitvi srednješolskih izobraževalnih programov in poklicev v OŠ Krmelj …

24. januarja so na policijski akademiji v Tacnu 77 pogumnim policistom in občanom podelili medalje za hrabrost in požrtvovalnost, in sicer 56 policistom ter 21 občanom, ki so se izkazali pri reševanju človeških življenj v 36 različnih nepredvidljivih in nevarnih situacijah. Med nagrajenci sta tudi policista PP Sevnica – Aleš Plevnik in Jürgen Racman.
 

Trznica poklicev (73)

… srednješolskih izobraževalnih programov in poklicev v OŠ Krmelj, kjer se je odvijala Tržnica poklicev.

Omenjena sta posredovala ob prometni nesreči v Sevnici, kjer sta bila udeležena voznika motornega kolesa in osebnega avtomobila. Ob njunem prihodu sta motoristu, ki je močno krvavel iz noge, s pomočjo preveze za hude krvavitve uspela zaustaviti krvavitev in mu s tem rešila življenje. Reševalcem sta kasneje pomagala pri pripravi poškodovanca za helikopterski prevoz. V kritičnem trenutku, ko je bilo ogroženo človeško življenje, sta se Aleš Plevnik in Jürgen Racman odzvala hitro in učinkovito. Največja nagrada za njuno ravnanje je rešeno življenje.

Nagrajena policista sta 10. januarja predstavljala delo policista na predstavitvi srednješolskih izobraževalnih programov in poklicev v OŠ Krmelj, kjer se je odvijala Tržnica poklicev (povezava TUKAJ).

Vir: PU Novo mesto

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte