Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Med tovorom skriti tujci; elektrodela na 29. oktober

Objavljeno: Četrtek, 29.10.2020    Rubrika: KRONIKA
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega dela, kjer so našli tri državljane Afganistana in državljana Pakistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli.

V tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak so odkrili državljana Pakistana, ki se je prav tako skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom. Policisti PMP Dobova so ob pregledu tovornega vlaka, ki je pripeljal iz Hrvaške, na podvozju odkrili državljana Pakistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Predali so ga hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopil državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Jesenic na Dolenjskem izsledili in prijeli državljana Srbije, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Elektrodela na 29. oktober

elektrodela-simbolicna
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 29. 10., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na spodaj navedenih območjih transformatorskih postaj (TP):
  • TP Leskovec grad med 7. in 7.30 uro ter med 14. in 14.30 uro,
  • TP Trška gora med 8. in 14. uro,
  • TP Brestanica-nizkonapetostni izvod restavracija in cerkev med 9. in 12. uro,
  • TP Pišece 2 med 11. in 13. uro ter
  • TP Loka, Breg, KK Loka in Breg Dobje med 9. in 11. uro.
Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»