Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Med vikendom prestregli več opitih voznikov

Objavljeno: Ponedeljek, 27.05.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Brežiški policisti so v noči na 26. 5. v Gornjem Lenartu zaradi očitnih znakov opitosti odredili preizkus 31-letnemu Italijanu, vozniku osebnega vozila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,73 mg alkohola. Po zaključenem pridržanju so ga privedli v postopek pred pristojno sodišče. Sevniški policisti so 24. 5. med kontrolo prometa v Sevnici ustavili 49-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,58 mg alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.
 

Voznik tovornega vozila z 2,7 promili alkohola

25. 5. je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in 54-letnemu vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,30 miligrama alkohola. Kršitelja so pridržali in ga privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Pri padcih poškodovani kolesarji

Krški policisti so bili 24. 5. dopoldne obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarke v kraju Gora. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 90-letna ženska pri vožnji izgubila oblast nad kolesom in padla. Reševalci so huje poškodovano žensko odpeljali v brežiško bolnišnico. O padcu kolesarke so bili 26. obveščeni tudi sevniški policisti. 53-letna kolesarka je ob zaviranju izgubila oblast nad kolesom in preko krmila padla po vozišču. Reševalci so poškodovano voznico odpeljali v bolnišnico.

Kraja v Pesju in Curnovcu

Na delovišču v Pesju je nekdo v noči na 24. 5. iz odklenjenega rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 130 litrov goriva. V kraju Curnovec na območju Brežic je 25. 5. zvečer nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in denar in lastnike oškodoval za okoli 5000 evrov.

Poskusi izmika mejni kontroli in nezakoniti prestopi državne meje

24. 5. dopoldne je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so našli tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Brezje pri Veliki Dolini, Ponikve, Šutna, Rakovec, Drašiči, Žuniči, Metlika, Tanča gora in Radenci izsledili in prijeli 56 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 14 državljani Sirije, 12 državljani Alžirije, 11 državljani Pakistana, po petimi Jemna in Bangladeša, dvema državljanoma Afganistana, dvema Somalije in dvema Iraka in po enem Indije, Zahodne Sahare in Maroka še niso zaključeni.

OBVESTILA

Elektrodela v Cerkljah ob Krki

daljnovod-raka (1)

Simbolna slika, arhiv PO

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 27. 5., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju TP Cerklje 2-izvod Cerklje desno, in sicer med 7.30 in 8. uro ter med 8.30 in 11. uro na območju TP Cerklje center-izvod delavnica Kos.  
« Nazaj na seznam