Časopis za pokrajino Posavje
15.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Med vikendom več vlomov

Objavljeno: Ponedeljek, 12.04.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Brežiške policiste je v noči na 12. 4. občan obvestil o sumljivem ravnanju skupine oseb, ki najverjetneje vlamljajo v objekt na Hrastinski poti. Na kraj je bilo takoj napotenih več patrulj in policisti so pri begu izsledili in prijeli tri osumljence z območja Brežic in Šentjerneja. Okoliščine kaznivega dejanja še preverjajo, izdali pa so jim plačilne naloge zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih, Zakona o javnem redu in miru in Zakona o osebni izkaznici.

Vlomi in tatvine

V Dovškem na območju PP Krško je 9. 4. popoldne neznanec skozi odklenjena vrata vstopil v stanovanjsko hišo in odtujil denarnico z denarjem in dokumenti. V Spodnjem Starem Gradu na območju PP Krško je med 6. 4. in 9. 4. nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil plinsko jeklenko. V Čatežu ob Savi je med 1. 4. in 10. 4. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil televizijski sprejemnik, mikrovalovno pečico, radijski sprejemnik in sesalnik. Škode je za okoli 1000 evrov. V noči na 11. 4. je s travnika na območju kraja Vihre nekdo odtujil prikolico znamke TPV in na bližnjem objektu poškodoval streho ter odtujil bakrene žlebove. Škode je za okoli 3000 evrov.

Kršitelja izsledili

Sevniški policisti so bili 10. 4. obveščeni o nedostojnem vedenju moškega v prodajalni v Sevnici. Na podlagi opisa so ga izsledili v prometu in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,86 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O vožnji pod vplivom alkohola so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in uvedli hitri postopek zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru, Zakona o nalezljivih boleznih in Zakona o zasebnem varovanju.

Poskus izmika mejni kontroli in ilegalen prehod

Policisti PMP Obrežje so med kontrolo tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak na podvozju priklopnega vozila odkrili državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo, med opravljanjem nalog varovanja državne meje pa so policisti v Dobovi izsledili in prijeli državljana Alžirije.

Za cesto na Armeškem gorelo grmičevje

travniski-pozar (3)

Fotografija je simbolična.

V nedeljo zvečer, ob 21.33 je na Armeškem, ob lokalni cesti v bližini nestanovanjske stavbe, gorelo grmičevje. Požar so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Brestanica.

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili sedemnajst izrednih dogodkov, od tega tri v občini Krško, sedem v občini Brežice, šest v občini Sevnica in enega v občini Kostanjevica na Krki. 
 
Obvestila
 
Asfaltacija Ulice Anke Salmič v Leskovcu

ul. anke salmic - foto Kostak

Pogled na za asfaltiranje predviden odcep Ul. Anke Salmič (foto: Kostak)

Kostak Krško obvešča, da bo od danes, 12. 4., do vključno petka, 16. 4., potekalo asfalitiranje Ulice Anke Salmič v Leskovcu pri Krškem (od hišne številke 37 do hišne številke 83), zaradi česar bo ulica na tem odseku zaprta za promet, omogočeni pa bodo dostopi le v primeru izrednih dogodkov. Prav tako bo v skladu s planom asfaltiranja delno onemogočen dostop do odcepa Volovnik iz Ulice Anke Salmič, zato izvajalec del v teh dneh priporoča udeležencem v prometu in stanovalcem na območju Volovnika in Lok, da se poslužujejo cestne povezave iz smeri Goleka.  

Elektrodela 12. aprila

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju Župelevca z okolico (nadzorništvo Brežice) na območju transformatorske postaje Bojsno, nizkonapetostno omrežje – Brezje danes med 9:00 in 12:00 uro.

Vir: ReCO Brežice, Kostak Krško
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

18.11.2020 | Sporočilo

Ribe na šolskih krožnikih

09.01.2020 | Redakcija

Edini ohranjen uskoški stolp