Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Med vožnjo vinjen; ponovno nesreča traktorista

Objavljeno: Ponedeljek, 10.06.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
meritev hitrosti (1)

Simbolna slika, foto: arhiv, PU NM

Policisti PP Krško so 9. 6. zvečer v Krškem ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligrama alkohola. Vozil je neregistriran avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Poškodoval se je pri delu s traktorjem

Sevniški policisti so bili 7. 6. obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu s kmetijskih traktorjem. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 25-letni moški s kmetijskih traktorjem s pripeto kosilnico kosil travo po strmem pobočju. Traktor se je med vožnjo prevrnil na bok, voznik pa je padel iz vozila in se lažje poškodoval.

Trk vozil na Brodu v Podbočju

V soboto, 8. 6., sta v naselju Brod v Podbočju trčili osebni vozili, pri tem pa sta se dve osebi poškodovali. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, na obeh vozilih odklopili bateriji, z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine in počistili cestišče. Eno vozilo so odstranili z vozišča in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci NMP Krško so poškodovani osebi ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC SB Brežice.

Vlom in tatvina v Kostanjevici

V Kostanjevici na Krki je v noči na 9. 6. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit.

Prevoz novorojenčka v klinični center

V nedeljo, 9. 6., je nekaj pred 15. uro poletel helikopter Slovenske vojske v spremstvu sekundarne medicinske ekipe iz UKC Ljubljana v SB Brežice, od koder je prepeljal inkubator z novorojenčkom v ljubljanski klinični center. Malčku želimo vse najbolje.

Nočna intervencija gasilcev na Zasapu

Sinoči, 9. 6., nekaj pred 23. uro, je pri naselju Zasap na dveh lokacijah gorel odpadni material. Požar so pogasili gasilci PGD Cerklje ob Krki in PGD Pirošica.

OBVESTILA

Zapora Sejmiške ulice in in Grebenčeve ceste v Leskovcu

Kostak d.d. obvešča o popolni zapori lokalne ceste Leskovec – Veliki Trn, Sejmiške ulice in Grebenčeve ceste v Leskovcu pri Krškem, in sicer od danes, 10. 6., do 20. avgusta. Zapora je vzpostavljena zaradi del na električnem omrežju, obvoz pa bo ustrezno označen.

Danes elektrodela na TP Ravne-Zdole

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Ravne Zdole-izvod proti Zdolam, in sicer med 8. in 13. uro.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte