Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Minuli konec tedna v znamenju vlomov in tatvin

Objavljeno: Torek, 18.01.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vlom-tatvina

Simbolična slika

Na Zasapu so neznani storilci v zadnjem tednu dni iz zapuščene stanovanjske hiše ukradli okoli 400 m bakrenih žlebov in cevi. Lastniki so s tatvino oškodovani za okoli 400 € materialne škode. V petkovem popoldnevu (14. 1.) so neznanci izkoristili kratkotrajno odsotnost lastnikov hiše na Gmajni (občina Krško), v katero so vlomili med 18. in 20. uro zvečer, med pregledom hiše razmetali prostore, nazadnje pa iz zamrzovalne skrinje odnesli okoli 20 kg mesa v vrednosti nekaj sto evrov.

15. 1. zvečer je vlom v hišo in tatvino prijavil tudi občan Senovega, ki ga je nepridiprav z vlomom skozi stransko okno v hišo in v nadaljevanju s protipravno prilastitvijo denarja in zlatnine oškodoval za okoli 700 evrov. Istega dne je bilo relativno nedaleč stan, in sicer na Malem Kamnu, prav tako vlomljeno v hišo skozi okno, po prvih ugotovitah pa je lastnik ostal brez nekaj prihrankov, upoštevajoč tudi škodo, storjeno z vlomom, pa je oškodovan za skoraj 2.000 evrov.

Prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeležencev

Zaradi neprevidnega prehitevanja 32-letne voznice iz Severne Makedonije se je v petek popoldne na krški obvoznici na odseku med hidroelektrarno in centrom mesta zgodila prometna nesreča, v kateri so se voznica in trije njeni sopotniki lažje poškodovali. Lažje se je poškodoval tudi voznik drugega osebnega avtomobila. Po prvih ugotovitvah ogleda je voznica prehitevala tovorno vozilo, a se ni prepričala, če to lahko stori varno. Zaradi prehitevanja v »škarje« je povzročila prometno nesrečo. Alkohola sicer pri nobenem od udeležencev niso ugotovili.

V petek popoldne, okoli 18.00, se je na avtocesti Obrežje–Ljubljana, na relaciji od Drnovega proti Zalokam, zgodila prometna nesreča z eno lažje telesno poškodovano osebo. Prometni policisti so ugotovili, da je 38-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred seboj vozeči avtomobil. Voznika tega avtomobila so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer se je izkazalo, da je lažje poškodovan. Pri 38-letnemu povzročitelju so policisti izmerili stopnjo alkohola v izdihanem zraku – rezultat je pokazal 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Ni očistil vozila pred vožnjo

V petek dopoldne, 14. 1., so krški policisti na Drnovem ustavili 65-letnega voznika tovornega vozila s prikolico, saj so drugi vozniki prijavili na številko 113, da iz vozila pada led in ogroža druge udeležence v prometu. Vozniku so napisali plačilni nalog, ker pred vožnjo ni primerno očistil vozila.

Pijan krožil po krožišču

V petek zvečer so se sevniški policisti odzvali na klice o nezanesljivi vožnji voznika, ki je peljal po glavni cesti od Celja proti Krškemu. V Boštanju je komaj zvozil krožišče – naredil je dva kroga – nato pa nadaljeval z vožnjo proti Sevnici. Na Planinski cesti so vozilo ustavili. 47-letnemu vozniku so odredili alkotest, ki je pokazal 0,98 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Traktorist ostal brez traktorja

Krški policisti so v petek popoldne, 14. 1., v Brestanici zasegli kmetijski traktor, ki ga je 60-letni voznik vozil brez vozniškega dovoljenja. Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,41 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Mejne zadeve in tujci

Krški policisti so minulo nedeljo popoldne na počivališču ob avtocesti v Zalokah prijeli državljana Irana, za katerega se je izkazalo, da je državno mejo prestopil izven mejnega prehoda na območju Obrežja, brežiški policisti pa so v popoldanskih urah na mejnem prehodu Rigonce prevzeli v postopek dva državljana Turčije, ki so ju pri mejni kontroli policisti postaje mejne policije Dobova odkrili v tovornem prostoru kombiniranega vozila. Voznika kombija, 32-letnega državljana Hrvaške, so zaradi suma storitve kaznivega dejanja pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam